Boekenwurm

15 ontspannende leestips

Het was Julie die via Instagram haar vraag voor mij instuurde: “Ik wil wel wat leestips van jou, boeken ter ontspanning.” En toen kwam daar vandaag de vraag van Zwartraafje nog bij: “Wat zijn je favoriete Marc de Bel-boeken?” Perfect om te combineren in één blogpost.

Favoriete ontspannende boekenreeksen

 1. Harry Potter – J.K. Rowling: Zonder twijfel mijn favoriete boekenreeks. Ik heb de boeken al verschillende gelezen en ik zal ze zonder twijfel nog verschillende keren lezen. Daarnaast zorgde de reeks ervoor dat mijn verwachtingen bij andere boeken nu torenhoog zijn en vaak dus niet ingelost worden.
 2. De Zeven Zussen – Lucinda Riley: Ik hou van dikke boeken als ze vlot lezen. Dus begin ik altijd met een klein hartje aan een dik boek. Blij dat ik het eerste boek van De Zeven Zussen aangedurfd heb. De boeken lezen zo ontzettend vlot en het verhaal zit best wel origineel in elkaar. Mijn review van boek 1 komt er binnenkort aan.
 3. Team Mortis – Bjorn Van den Eynde: Een jeugdreeks, Young Adult. Maar eentje waar veel volwassenschrijvers nog iets van kunnen leren. Grote fan van deze reeks. De verhaallijnen zijn echt sterk voor een jeugdreeks. Meer weten? Lees dan zeker de reviews van boek 1, boek 2, boek 4 en boek 5. Boek 3 is ergens onderweg verloren gegaan.
 4. Geek Girl – Holly Smale: Nog zo’n geweldige Young Adult-reeks. Pure ontspanning. Harriet is echt een personage om van te smullen. Klungel en nerd eerste klasse, maar zo oprecht. Dit zijn echt topboeken als je ontspanning zoekt.
 5. Shopaholic – Sophie Kinsella: Chicklit. Wijvenboeken. Nog veel meer dan De Zeven Zussen. Al krijg ik soms plaatsvervangende schaamte voor de naïviteit van Becky.

Favoriete losse boeken

 1. Scrappy Little Nobody – Anna Kendrick: Zowat het enige boek dat in Engelse versie in mijn kast ligt. Cadeautje van een vriendin door mijn Pitch Perfect-verslaving. Ik vond het zo’n leuk boek over de start van de carrière van Anna Kendrick. Met veel plezier gelezen!
 2. The Da Vinci Code – Dan Brown: Ik heb getwijfeld of ik deze of Inferno moest vermelden. Maar ik koos uiteindelijk voor het eerste boek van Dan Brown dat ik ooit las. Ik hou van de creatieve verhaallijnen, van de spanning die je meesleept en van de schrijfstijl van Dan Brown. Absolute fan.
 3. De verloofde van Sado – Amélie Nothomb: Het eerste boek van Nothomb dat ik ooit las. Ik was meteen verkocht. Het is ook een van de ‘normalere’ verhalen van Amélie Nothomb, in de meeste andere verhalen van haar is er veel meer een stevige hoek af. Dus als je een redelijk toegankelijke Nothomb wil lezen, dit is er eentje.
 4. Het smelt – Lize Spit: Nog zo’n dikke klepper. Ik heb lang ook niet geweten wat ik van het boek moest vinden, ik heb heel lang getwijfeld tussen gek en geniaal. Het is uiteindelijk het laatste geworden. Want ondanks de twijfelfase zit het boek echt wel goed in elkaar.
 5. Vind ik leuk?! – Holly Bourne: Heerlijk ontspannende lectuur. Echt gewoon een heel leuk en ontspannend boek.

Favoriete Marc de Bel-boeken

 1. Blinker en de Bakfietsbioscoop: Een van eerste Marc de Bel-boeken die ik ooit las. Ik was meteen verkocht. De avonturen die Blinker en zijn vrienden beleven, de band tussen hen en de typische De Bel-stijl.
 2. De Katten van Kruisem: Zo leuk Blinker is, zo leuk zijn de Katten van Kruisem. En ook al zit er veel voetbal in de verhalen van Marc de Bel, in dit geval kan het mij wel bekoren.
 3. De Beha-boomhut: I love the Boeboeks. Zalige figuurtjes voor kinderen. De Beha-boomhut heeft als kind ook een hoog giechelgehalte. Een Beha, hihihi.
 4. Marie, codenaam Jeanne: Ik kreeg een paar jaar geleden dat kans om dit boek in avant-première te lezen. Ik voelde me zo ontzettend vereerd. En tegelijk was het zo leuk om het boek te lezen. Een Young Adult-boek van Marc de Bel, maar ontzettend de moeite.
 5. De FauTenkampioene: Ik heb wel even moeten wennen aan dit boek. Ik ben een paar keer opnieuw begonnen vooraleer ik doorzette tot het eind. Maar van zodra ik het boek uit had, stond het wel op mijn favorietenlijstje.

Welke boeken staan bovenaan jouw ontspanningslijstje?

Getagd , , , ,

5 gedachten over “15 ontspannende leestips

 1. Harry Potter all the way! De zeven zussen vond ik ook goed trouwens. En als ik wil ontspannen lees ik heel graag chicklit, de Shopaholic reeks heb ik zo helemaal verslonden, ook al ergerde ik me soms aan Becky.

 2. Dat Harry Potter bij mij bovenaan staat qua ontspanning (boeken en fanfics) is waarschijnlijk geen verrassing. Ik vind het echter ook heel leuk om boeken als Matilda en Sjakie en de chocoladefabriek te herlezen. Of de ontspannende, grappige en romantische verhalen van Jill Shalvis.

Geef een reactie