Struggle of life

Mijn ideale weekend

Photo by Sincerely Media on Unsplash

Een onderwerp dat ik tegenkwam bij Evi naar aanleiding van de Blogboost Challenge. Toen dacht ik ‘deze moet ik ook eens doen’. En zo geschiedde …

Hoe ziet mijn weekend er doorgaans uit?

Ik probeer op vrijdag rond 16 à 16.30u te stoppen met werken. Dan rond ik nog even alles af en probeer ik nog een uurtje voor mezelf in te bouwen met een boek, een opleiding etc. Vrijdagavond is standaard frietjesavond en dan ben ik vrijgesteld van de kookshift. Pre-corona had ik daarna op vrijdagavond repetitie met de harmonie, in coronatijden heb ik dat ingeruild voor een avondje in de zetel met een boek of magazine. Kwestie van even alles los te laten bij de start van het weekend.

Zaterdagvoormiddag staat meestal in het teken van boodschappen doen en wat kuisen. Onze poetshulp doet op woensdag de grote lijnen, maar de perfectionist in mezelf zet in het weekend graag nog wat details op orde. Vaak koppel ik er ook nog foodprepping aan. Havermoutpannenkoekjes bakken voor het ontbijt de komende week, homemade granola, een megapot spaghettisaus of een grote ketel soep. Waar het kan probeer ik ook wat te bewegen, een work-out, looptochtje of wandeling. Afhankelijk van het weer, de tijd en de goesting. Soms blijft er nog wat tijd over om te bloggen of wat persoonlijke to do’s af te werken, soms ook niet. Zaterdagavond is dan weer lezen met mijn noise cancelling headphone op m’n kop terwijl #bf tv kijkt.

Op zondag probeer ik altijd wat meer tijd voor mezelf te maken. De dag starten met wat bewegen, wat bloggen en dan gaan eten bij de mama en papa terwijl de #bf vaak nog op zijn fiets zit. (Ik ben dat ene knuffelcontact.) Namiddag vul ik vaak ook met dingen voor mezelf: puzzelen, lezen, bloggen, prullen in tools of koers kijken op tv … En tegelijk geef ik mijn bloemencollectie een badje of doe ik nog wat andere kleine taakjes. Namiddag kan er ook al eens een wandeling inzitten als het weer het toelaat. ’s Avonds kruip ik dan weer in mijn coconnetje met boek en hoofdtelefoon. De #bf heeft ooit eens lachend gezegd dat als hij de tv zou weghalen, ik het pas na drie dagen zou merken. Ik denk dat dat klopt. 😉

Mijn ideale weekend

Ik heb best wel even nagedacht over mijn ideale weekend. En uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik niet meteen een vast stramien voor ogen heb. Maar dat ik wel een lijstje met noodzakelijke elementen heb om er het perfecte weekend van te maken. Mijn ideale weekend is er eentje dat sowieso in het teken staat van genieten.

Photo by Rachel Park on Unsplash

Wat staat er dan allemaal op dat lijstje?

  • Veel bewegen: lopen, wandelen, een work-out, een yogasessie … Thuis of op verplaatsing, het kan allebei.
  • Uitgebreid ontbijten: de beste maaltijd van de dag, ik hou van ontbijtbuffetten, ontbijtkorven of gewoon gaan ontbijten met iets extra. De tijd nemen om op het gemakje wakker te worden.
  • Momentjes voor mezelf: een paar uur leestijd, tijd om een opleiding te volgen, wat puzzelen of handletteren of eens iets nieuws proberen
  • Een avondje met vrienden: hoewel ik niet zo hou van teveel prikkels, hou ik wel van een avondje met vrienden in kleine groep. Een hapje, een drankje, een gezelschapsspelletje … heerlijk.
  • Vroeg opstaan: Echt, ik kan een dag uitslapen wel eens appreciëren maar als ik het maximum uit mijn ideale weekend wil halen, dan sta ik wel vroeg op. De zon zien opkomen aan de keukentafel, ik kan daar echt van genieten.
  • Lekker eten in het algemeen: Ik hou best wel van gezond eten maar af en toe ben ik ook gewoon echt een Bourgondiër. Uit eten is dus ook wel een van die dingen die bij een heerlijk weekend horen. Maar ook weer niet teveel eten om te voorkomen dat ik een namiddag op de zetel moet liggen om te bekomen :).
  • Een uitstapje hier of daar: om te bewegen maar even goed om wat te shoppen, een ijsje te eten of een nieuwe tafel en stoelen te kiezen. Ook dat hoort bij het weekend.

Hoe ziet bij jou een doorsnee weekend er uit? En hoe zou je ideale weekend er uitzien?

Getagd , ,

Geef een reactie