Struggle of life

9 tips om meer naar podcasts te luisteren

Toegegeven, ik ben lang zoekende geweest op podcastvlak. Ik vond podcasts wel boeiend maar gewoon zitten en luisteren was niet aan mij besteed. Ik had een enorm grote drang om terwijl iets te doen. Maar dat bleek niet evident. Wil je meer podcasts luisteren? Dan help ik je graag op weg met een lijstje met de perfecte momenten om ze te besluiteren.

 • Ontbijten/lunchen met een podcast. Dat werkt op de een of andere manier ontzettend goed voor mij. Terwijl je eet, kan je toch niks anders doen. Ik probeerde wel eens om te lezen bij de lunch, maar dat werkt niet voor mij. Een podcast bij ontbijt of lunch werkt daarentegen verrassend goed.
 • Lopen met een podcast. Ik geloofde lang niet dat dat iets voor mij was. Ik hield van muziek, het liefst nog up-tempo, tijdens mijn looptochtjes. Maar sinds een tijdje wissel ik af met podcasts. Al geef ik toe dat mijn gedachten ook al eens afdwalen naar fysiek lijden en dat ik dan wel snak naar een stevige beat.
 • Opruimen/poetsen met een podcast. Een van mijn persoonlijke toppers. Poetsen is niet mijn favoriete bezigheid maar met een podcast gaat het net iets vlotter. Ik heb veel meer het gevoel van nuttig en kwalitatief voor mezelf bezig te zijn. Ik leer iets bij en terwijl is het huis opgeruimd.
 • Een set-up voor je Bullet Journal maken met een podcast. Er kruipt wel wat werk in een goeie set-up die werkt. Maar soms vond ik het toch wat weggesmeten tijd, ook al levert het veel op. Sinds een maand of twee luister ik dus podcasts als ik een nieuwe set-up maak. Twee vliegen in één klap. De inspanning is nog net van het juiste niveau om niet snel afgeleid te zijn van het verhaal in de podcast.
 • Wandelen met een podcast. Een van de toppers voor mezelf. Ik haalde de inspiratie bij Evi. Het blijkt ontzettend goed te werken. Alleen met mezelf in de velden en een podcast in de oren werkt trouwens ook prima tegen wind in je oren ;).
 • Treinritten naar huis als er te weinig concentratie is om te lezen. Perfect voor een podcast. Je moet er zelf weinig voor doen maar je houdt jezelf toch nuttig bezig. Al geef ik eerlijk toe dat de stap naar wegdommelen soms klein is.
 • Cadeautjes inpakken met een podcasts. De feestdagen leerden me dat. En het werkte wonderwel. Ook nog net van het niveau dat je moet focussen op de taak maar niet zo hard om de draad van de podcast te verliezen.
 • Koken/foodprepping met een podcast. Ook een van mijn persoonlijke toppers. Ik kook graag. Maar soms neemt het best wel wat tijd in beslag en vind ik het zonde dat ik al die tijd niks voor mezelf heb kunnen doen. Sinds ik podcasts luister tijdens het koken, heb ik dat een stuk minder.
 • Nagels lakken met een podcast. Nog zo een van die taakjes die ik eigenlijk niet zo superleuk vind. Achteraf ben ik altijd wel blij dat ik het gedaan heb, maar als ik bezig ben, vind ik het vaak weggegooide tijd. Ofwel verknoei ik mijn nagels, ofwel heb ik ettelijke uren letterlijk niks gedaan. Opgelost met een podcast dus. Het lukt nog net om met natte nagels door te gaan na een volgende aflevering.

Ik zie een rode draad doorheen alle momenten. Het zijn momenten die ik nogal eens durf labelen als ‘verloren’ tijd. Tijd die ik eigenlijk nuttiger had kunnen besteden. Plots vind ik die tijd ook een stuk nuttiger door een podcast te beluisteren.

Luister jij naar podcasts? Op welke momenten doe jij dat?

Getagd , , ,

8 gedachten over “9 tips om meer naar podcasts te luisteren

 1. Ik ben eigenlijk “never not listening” haha: tijdens het strijken, koken, wandelen, autorijden, poetsen, zonnen in de tuin, lopen, opruimen… soms zelfs als ik boodschappen aan het doen ben! Als ik zou vragen aan mijn kinderen om mij te tekenen, vrees ik dat ze die koptelefoon erbij tekenen 😀 Maar ja: zoveel interessante podcasts tegenwoordig.

  1. Haha, en klopt als een bus van die vele interessante podcasts. Ik had het in het begin wel lastig om momenten te vinden. Vanaf het moment dat je iets teveel concentratie nodig hebt voor een taak moet ik terugspoelen want ik heb een deel gemist. En bij sommige luchtige podcasts is een stuk missen niet zo erg, maar als je iets wil bijleren ben je meteen de draad kwijt :).

 2. Door het grote aanbod aan leuke podcasts, ben ik ook zo van die verloren momenten gaan opzoeken. Nu luister ik tijdens wandelingen, tijdens het strijken of het koken. Tijdens het autorijden lukt me dat niet goed, en ook tijdens het kuisen niet altijd omdat de draad van mijn oortjes soms in de weg hangt :-).

  1. Als ik de keuken poets, ligt mijn gsm vaak gewoon op het eiland en kuis ik zonder oortjes. En ik steek hem in mijn achterzak als ik de badkamer kuis bv. Ook zonder oortjes. Ik ben creatief geworden. 😄

 3. Wandelen is ook bij mij hét podcastmoment, op de voet gevolgd door strijken/de was opvouwen. Tijdens het koken ligt een podcast luisteren me minder, omdat ik graag wil kunnen horen of ik het vuur harder of zachter moet zetten 🙂

 4. Heerlijk he om zo vaak naar podcasts te kunnen luisteren! Had trouwens een gelijkaardig bericht in draft staan dat er deze week aankomt 😉

  1. Het heeft best wel lang geduurd vooraleer ik momenten vond waarop het paste. Heel benieuwd naar jouw blogpost in elk geval! 😉

Geef een reactie