Boekenwurm

Gelezen: Meesterfixer – André Meganck

Onlangs las ik nog het verhaal van Renaat Schotte, niet snel erna las ik ook het verhaal van André Meganck. Meesterfixer in de koers, de titel zegt het zelf al. Lang de man met een topjob op de VRT in mijn ogen. Mijn wielerhartje ging altijd iets sneller slaan als ik André in actie zag. Banden smeden met coureurs en altijd een streepje voor hebben, dat leek mijn droomjob. 🙂

Ik smul van goeie wielerverhalen. Zeker die met een straf kantje zoals dat vroeger nog kon en mocht in de koers. Meganck heeft er in zijn carrière bij de VRT heel wat verzameld. Van zijn avonturen als chauffeur tot en met zijn verhalen als productie-assistent. Er zitten wel wat straffe stoten tussen. En dat leest goed!

Het is best wel een lijvig boek geworden. Meganck heeft dan ook een lange carrière om verhalen uit te putten. Het verveelt geen seconde. Zijn avonturen met Marc Stassijns, met Marc Van Lombeeck en Mark Uytterhoeven en later met José De Cauwer en Renaat Schotte, ze passeren allemaal de revue. Vaak gewoon een hoop kwajongens bij elkaar.

Ik heb even tijd nodig gehad om erin te komen. Er was toch iets met die eerste pagina’s dat ervoor zorgde dat het lezen niet zo vlot ging. Ik heb er nooit de vinger op kunnen leggen. Het was pas over halfweg dat het lezen vlot ging. De verhalen boeiden echt enorm maar toch zat er ergens een rem en dat was wel jammer.

Het boek dateert van 2016 toen Meganck met pensioen ging. Het was mooi geweest en het was tijd voor een ander leven. Lang heeft hij er helaas niet van kunnen genieten. De wielerwereld moest begin dit jaar afscheid nemen van de Meesterfixer. Altijd jammer, André Meganck was een icoon, ook al kwam hij nooit in beeld. Het boek was dus meteen ook een mooi eerbetoon voor mij. Je kruipt nog even in het wiel van de man die alles regelde achter de schermen. Een aanrader voor elke wielerliefhebber.

Het boek is intussen uitverkocht en niet meer verkrijgbaar bij de uitgeverij.

Getagd , , , ,

2 gedachten over “Gelezen: Meesterfixer – André Meganck

Geef een reactie