Boekenwurm

Gelezen: Wielerman, in de kop van de koers – Renaat Schotte

Ik hou van de koers. Maar misschien nog meer van de commentaar bij een wedstrijd. Een commentator kan echt bepalen of het een aangename koers is om naar te kijken of niet. Het liefst heb ik dan ook de commentaar van Renaat Schotte. Zeker tijdens de Giro kon ik dat wel smaken, het geeft een koers toch nog een extra dimensie.

In ‘Wielerman, in de kop van de koers’ kruip je in het spoor van Renaat Schotte. Hij vertelt hoe hij in de koers terecht is gekomen, hoe hij voor de leeuwen werd gegooid toen Marc Uytterhoeven uitviel en hoe hij op de eerste rij zat in de Ronde van Vlaanderen. Het zijn verhalen, anekdotes en avonturen die je meenemen naar het hart van de koers. Ik heb meerdere wedstrijden opnieuw beleefd dankzij het boek.

Hij blikt terug naar zijn kindertijd en naar de koersen die hij zelf verslaan heeft. Maar hij kijkt ook naar de toekomst, hij heeft het over Vanderpoel en Van Aert maar even goed over Benoot en Evenepoel. En hij haalt het belang aan van een goeie piste- of veldrijdersopleiding. Hoe dat een meerwaarde kan betekenen voor een wegcarrière.

Het is een boek om van te smullen. Het boek leest even vlot als Schotte praat op tv. De verhalen zijn enorm beeldrijk, ook al staat er geen enkele foto in. Je ziet het gewoon allemaal gebeuren. Leuk om al die verhalen door te lezen en er de koers bij te denken. Een godsgeschenk nu er tijdens corona enkel digitale koersen worden gereden. Zo zit je toch weer even in de kop van de koers.

Een aanrader voor elke koersfan die ook het commentaar van Renaat Schotte in zijn hart draagt ;). Of voor iemand die gewoon eens mee in het wiel van een wielercommentator wil kruipen. Je verveelt je geen moment, dat beloof ik je.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 22,99 euro.

Getagd , , , , , ,

1 gedachte over “Gelezen: Wielerman, in de kop van de koers – Renaat Schotte

Geef een reactie