Struggle of life

Jij vraagt, ik antwoord #2

Bij de start van #40dagenbloggen deed ik een oproep bij jou om mij jouw vragen te bezorgen. Dat aanbod blijft nog steeds geldig trouwens, hoe meer vragen, hoe liever. Maar intussen neem ik de tijd om op de tweede vraag al een antwoordje te geven. En dat is er eentje van Zwartraafje.

Kan jij mij enkele persoonlijke tips voor citytrips in eigen land geven? Bv. waar je graag gaat lunchen wanneer je met iemand afspreekt.

Zwartraafje

Op zich vind ik dat wel een leuke vraag. Want ik merk daar het laatste jaar wel een andere aanpak in. Vroeger was het een ingave van het moment of trokken we steevast naar hetzelfde plekje telkens opnieuw. Een voorbeeldje: in Antwerpen gingen we standaard naar de Bistro vlakbij het Rubenshuis, in Hasselt zaten we gegarandeerd in het Hooghuis vlakbij het stadhuis. Goeie brasseriekeuken en goeie service. Never change a winning team.

Het laatste jaar heb ik een andere aanpak. Ik ben een lijstje gestart in mijn bullet journal. Daarin schrijf ik alle hotspots die ik tegenkom. Een artikel in Flair met een adresje dat me aanspreekt? Ik schrijf het in mijn bullet journal. Vrienden die hun lunch/diner delen op Instagram? Ik schrijf het op. En zo heb ik intussen al een aardig lijstje met leuke adresjes verzameld. Intussen heb ik er al een paar kunnen uittesten. Die zet ik graag eens op een rijtje. Je zal nog tot na Corona moeten wachten om ze te bezoeken maar daarna zeker een aanrader!

  • Brussel – Wolf: Een overdekte markthal met in het midden een grote toog en rondom allemaal aparte kraampjes. Je vindt er voor elk wat wils. Zin in pasta? Dat kan! Meer in voor de wereldkeuken? Dat kan ook. Ik testte er de Syrische keuken uit en amai, hoe lekker was dat! Noteer: My Tannour.
  • Brussel – Nona: Proper Neapolitan pizza, the only way it should be: woord fired. Made with organic ingredients from Belgian farmers. Dat zegt genoeg zeker? Toegegeven, de rode pizza’s zagen er beter uit dan de witte. Al was de witte die ik had, zeker niet slecht maar de volgende keer ga ik toch voor een rode.
  • Hasselt – Zuppa: Al eeuwen op mijn wishlist. In oktober vorig jaar kwam het er dan eindelijk van. Ik koos voor paprikasoep met nacho’s en alle bijbehorende toppings. En amai, meer van dat! De kom soep vulde mijn maag meer dan behoorlijk, het was een stevige maaltijdsoep om duimen en vingers van af te likken.
  • Hasselt – Botanique: Toen ik onlangs met Fieke naar Hasselt ging, zijn we hier beland. Ook al even op mijn wishlist. Ze bieden hele leuke veggie alternatieven aan voor de burgers die ze ook op de kaart hebben staan. Ik ontdekte er dat ik ‘jack fruit’ echt heel lekker vond, zeker als topping op de nacho’s. Meer van dat graag!
  • Sint-Truiden – Twenty Two: Eigenlijk is dit een koffiebar waar ik graag eens een goeie warme chocomelk (met topping, ik zie een rode draad komen) ga drinken. Maar ze hebben er ook leuke snacks voor de iets grotere honger, denk aan croques, panini’s en soep. Moeten we op zaterdag eens in de stad zijn? Dan blijven we daar steevast even hangen voor een chocomelk en een snack.

Het lijstje hierboven maakt me meteen ook duidelijk dat ik het afgelopen jaar te weinig citytripjes in eigen land heb gemaakt. In 2020 zal het niet veel beteren de komende weken. Maar ik blijf hopen!

Wat zijn jouw favoriete lunchplekjes als je op citytrip in eigen land gaat? Ik kan er misschien een paar aan mijn eigen wensenlijstje toevoegen.

Getagd , ,

2 gedachten over “Jij vraagt, ik antwoord #2

  1. Dankjewel voor je tips. Is kijken … ik ben nog niet vaak in Brussel geweest maar ik vond Peck 47 heel fijn (deels ook door de heerlijke Brookie die ze op de kaart hebben staan, al raad ik wel aan om die met iemand te delen). In Hasselt zijn we al enkele keren bij Quiche Café gaan lunchen en bij Tarte Tatin gestrand om even te bekomen met iets lekkers in de namiddag. In Antwerpen hou ik ondermeer van Marolus, Pitten en Bonen, Peruche, Lunchbox, Kaffeenini, Wasbar en de lekkere vegan citroencake van Buchbar. In Gent vind ik Soep Plus een heel fijn concept maar ook Bocca (pasta) was een meevaller. In Mechelen vind ik Beans, Coup Foodbar en Cups ’n Cakes gezellige plekjes. Maar ik vrees dat het laatste adresje niet meer bestaat. Wel is er een vegan adresje bijgekomen waar ik benieuwd naar ben … Kato Gateaux.

Geef een reactie