Klein en groot geluk, Struggle of life

5 dingen waar ik trots op ben bij mezelf #1

Photo by Timo Wagner on Unsplash

Ik ga niet snel zeggen dat ik trots op mezelf ben. Omdat dat ook niet zo heel vaak gebeurt. Ik ben een te grote perfectionist om tevreden te zijn. Om mezelf te verplichten wat positiever over mezelf te zijn. Maak ik af en toe eens een lijstje van dingen waar ik trots op ben bij mezelf. De eerste lading komt er nu dus aan.

 • Ik heb nog nooit in mijn leven gerookt. Geen sigaret, geen waterpijp … gewoon niks. En het heeft me ook nooit aangesproken. Ik vind het vies, het stinkt en ik snap niet dat je je longen dat aan wil doen (sorry, mijn persoonlijke mening, ik wil hier niemand voor het hoofd stoten).
 • Ik heb geen moeite met nee zeggen. Of toch niet altijd. In een werkcontext zeg ik waarschijnlijk nog teveel ja. Maar privé gaat dat redelijk vlot. Ik hoef niet meer overal bij te zijn, geen fear of missing out. Ik voel me niet moreel verplicht om op elke repetitie te zijn. Als mijn lichaam rust nodig heeft, kies ik voor de rust. Of als een activiteit mij weinig zegt, dan blijf ik liever thuis en doe ik andere dingen.
 • Ik heb ongelooflijk smalle polsen. Ik mag dan eerder een stevige lichaamsbouw hebben, mijn polsen zijn bijzonder smal. De kleinste maat van armband is vaak nog te groot voor mij. Toch wel een van mijn favoriete lichaamsdelen!
 • Ik ben een karakterkopje. Sommigen noemen dat ook al eens koppig. De mama zou zeggen ‘Als ge het in uwe kop hebt, hebt ge het ook niet in uw voeten eh.’ Om maar te zeggen, ik ben een doorzetter en laat me niet snel van m’n stuk brengen. Als ik iets heel hard wil, dan kan ik me daar helemaal in smijten.
 • Ik ben planmatig sterk en een kei in structuur. Ik ben georganiseerd. Misschien wel overgeorganiseerd. En ik hou enorm van planningen maken. Ik kan daar echt van smullen. Mijn autistische kantje. Ik word daar oprecht gelukkig van! Hetzelfde geldt eigenlijk voor het vereenvoudigen van moeilijke teksten. Als ik van een moeilijke, onoverzichtelijk tekst iets goeds kan maken, dan kan ik echt met veel trots naar mijn tekst kijken.

Waar ben jij trots op bij jezelf?

Getagd , ,

7 gedachten over “5 dingen waar ik trots op ben bij mezelf #1

 1. Haha, in NL zeggen we dat nog subtieler: ‘Als jij iets in je kop hebt, heb je het niet in je kont.’ Ik ben er trots op dat ik goed ben in taal en (volgens mij) een originele schrijfstijl heb!

 2. Tof!
  Trots zijn op onszelf en er voor uitkomen is inderdaad iets dat we als Vlamingen wat meer moeten doen. We gaan te snel afkomen met de ‘ja-maars’ om onvolmaaktheden aan te tonen. Of toch, dat doe ik 😉 Werkpuntje voor mezelf dus.
  Enne, blijf ze maar opschrijven , jouw trotsheden!

 3. Oh, dat is hier nog steeds een werkpuntje. Ik ben er niet goed in om mijn eigen pluspunten te herkennen en ben doorgaans ook niet zo goed in het geloven van complimenten. Maar toch eens proberen … ik slaag er meestal in om voor iedereen een persoonlijk cadeautje te vinden of te maken, ik ben vrij georganiseerd dankzij mijn lijstjes en bullet journal ook al is het in mijn hoofd één grote chaos, ik kan vrijwel alles aan Harry Potter linken (niet iedereen vindt dat echter een voordeel. Bizar toch? 😉 ), ik kan heel gelukkig worden van kleine zaken en ik laat niet snel de moed zakken.

Geef een reactie