Struggle of life

Start 2 Run #39

Corona, of vooral de lockdown, is momenteel goed voor mijn conditie. Dat ga ik niet ontkennen. Ik kan 3 tot 4 keer per week gaan lopen en de afgelopen twee weken ook in geweldig goeie weersomstandigheden. En dat kwam wel van pas. Want ondanks het thuiswerk hebben ik een paar heavy werkweken achter de rug.

Begin maart kon ik al 2 à 3 keer per week gaan lopen. Het weekend was sowieso looptijd, door de week ging dat al eens moeilijker. Maar sinds de lockdown heb ik een prioriteit gemaakt van mijn sportieve activiteiten. Om buiten te kunnen komen, om te bewegen en omdat het vooral ook goed is voor het kopje. Drie vliegen in één klap.

En eerlijk? Het doet zo ontzettend deugd om drie à vier keer per week mijn kop buiten te steken voor wat me-time. Toegegeven, ik heb het Start 2 Run-schema wat aangepast. Intervaltrainingen vervang ik steevast door duurtrainingen van dezelfde lengte. Om te voorkomen dat ik te diep ga en daardoor vatbaarder ben voor ziektes.

Maar het zijn intussen al trainingen waar je mee kan uitpakken. Ze duren tussen de 35 en 45 minuten. De laatste twee weken van het schema trouwens. En het gaat vooral steeds vlotter en vlotter. Zelfs de langere trainingen worden mentaal altijd maar minder moeilijk.

Dus kijk ik stilaan ook al uit naar een opvolger bij Start 2 Run, tips zijn welkom. Ik vermoed dat ik richting schema voor de 7,5km ga. Om je snelheid te verhogen heb je meestal 4 trainingen per week nodig, dat is tijd die ik niet altijd kan maken. Ik kan mezelf beter haalbare doelen stellen en focussen op duurtrainingen.

Nieuwe impulsen dus. Dat deed ik ook met nieuwe loopschoenen. De fysieke winkels van Runnerslab mogen dan wel gesloten zijn, ze hebben een prima online service op basis van je vorige aankopen. Ik liet me graag adviseren en dankzij een cadeaubon voor m’n verjaardag van de collega’s moest ik niet eens zo diep in mijn eigen geldbuidel tasten. Twee dagen waren mijn nieuwe loopgezellen al in huis. Binnenkort eens testen bij een kortere training.

Foto van de website van Runnerslab, review volgt binnenkort als ik ze getest heb 😉

Met de motivatie en de conditie zit het dus zeker goed voor de komende weken. Ik hoop dat de weergoden mij nog een paar weken welgezind zijn om nog wat aan mijn loopconditie te werken. Ik kan nog wel een duwtje in de rug gebruiken. En vooral wat ontspanning af en toe. Als mijn oude LO-leerkrachten die ooit lezen, ze gaan niet weten wat hen overkomt ;).

Hoe staat het met jouw sportieve prestaties?

Getagd , , , , ,

7 gedachten over “Start 2 Run #39

  1. Ik was net terug beginnen paardrijden, maar dat gaat nu natuurlijk niet met de maatregelen.
    Ik probeer wel elke dag een korte wandeling te doen en ga eens kijken om thuis ook een beetje te sporten. En wat meer op mijn eten te letten, want thuis zijn is niet zo goed voor mijn eetpatroon vrees ik.

  2. Ik heb ook net een nieuw paar schoenen in huis gehaald via Runnerslab, eveneens met een cadeaubon 🙂 Ik heb op veilig gespeeld en ben voor de opvolger van mijn huidige paar gegaan. Laat de lente en de looptrainingen maar komen!

  3. Bij mij een beetje hetzelfde verhaal 🙂 Sinds ik verplicht van thuis werk, en ik dus niet meer moet pendelen tussen West-Vlaanderen en Brussel, kan en ga ik veel meer joggen. Ik ga nu ongeveer 4x per week, terwijl ik anders doodcontent was als het me 2x lukte. Ik train ook meer op tijd dan op snelheid. Een halfuur bewegen is een halfuur bewegen, ongeacht het slakkentempo, denk ik dan 😀

  4. In februari en maart werd ik geteisterd door ziektekiemen. Maar sinds een week of drie ga ik opnieuw drie keer per week joggen. En dat doet me zo veel deugd!

    1. Lopen is zowat het enige wat ik bewust inplan. Voor de rest moet ik zien wat de werkplanning toelaat. Crisiscommunicatie en al ;).

Geef een reactie