Klein en groot geluk

Monthly blessings #40

Vele kleine gelukjes maken één groot (of dat hoop ik toch). En dus lijst ik elke maand met veel plezier mijn kleine geluksmomentjes op van de vorige maand. De mosterd voor de rubriek haalde ik bij Nina. Wat waren mijn kleine gelukjes van april?

April. Een maand waarvan ik blij ben dat ze achter de rug is. Niet door corona, gewoon omdat het op veel andere vlakken een lastige maand was. En mei voorspelt niet veel beters. Maar toch hou ik vast aan mijn kleine gelukjes, het helpt om toch ook wat het positieve in te zien. Dus bij deze.

 • Snelste en langste loopje ooit! #ikwordnogeenechteloper
 • Homemade lasagna, toch nog altijd stukken beter dan die brol uit de supermarkt.
 • Heel veel foodpreppin’, ik schrijf er nog eens een blogje over.
 • 3 reigers op mijn looptochtje.
 • Geïmproviseerde BBQ, gebakken in de pan bij gebrek aan een echte BBQ, maar toch.
 • Paaseitje, Milka met Oreo. Ik begin hier trouwens al een rode draad te zien, april was precies veel eten.
 • Na heel veel gezaag en geklaag toch nog complimenten krijgen.
 • Wandelingetjes en zon, veel zon.
 • Eindelijk terug twee boeken uitlezen!
 • Mijn struggles in handen nemen, veel frustratie maar tegelijk ook blij dat er hopelijk verandering in komt.
 • 5 dagen vakantie, 5 dagen voor mezelf. Finally!
 • To do-lijstjes maken en ze vlekkeloos afwerken, een tactiek die ik sindsdien dagelijks toepas, zowel voor werk als voor privé. Misschien maak hier ook eens een blog over want het is meer dan to do-lijstjes, het is vooral zichtbaarder maken hoeveel en wat ik doe op een dag.
 • Videochatten met #BFF.
 • De voldoening van een proper gekuist huis, dat ik daarvoor verlof moest nemen was wel minder.
 • Loopjes die slecht beginnen maar dan toch plots vlotten.
 • Verse aardbeien #nomnom
 • Veel loopjes, heel veel loopjes, om de twee dagen. Mijn coronaconditie is intussen beestig goed (voor mijn doen).

Wat waren jouw kleine gelukjes van april?

Getagd , ,

6 gedachten over “Monthly blessings #40

 1. Ik heb me al 1 keer laten verleiden tot het kopen van aardbeien maar ze waren nog niet super. En ze zijn in de supermarkt echt nog duur vond ik dus ik ga nog eventjes wachten.

 2. Zo herkenbaar: zowel de struggles, het eten, de aardbeien en de vreugde om een gekuist huis (toch voor de volle 2,5 minuten). Wandelingetjes waren er ook, inclusief looptochtjes achter de fietsende kleuter. Goed voor de conditie is de lockdown in elk geval wel!

 3. Sommige komen overeen met die van jou. Verse aardbeien bijvoorbeeld (frambozen trouwens ook en die dan op eten à la Amélie Poulain) maar in het lasagna – puntje herken ik mezelf ook. Bij zo’n supermarkt – versie proef ik doorgaans maar één iets terwijl ik bij een zelfgemaakte lasagna vrijwel alle ingrediënten kan herkennen qua smaak. Ik weet niet exact hoelang ik ondertussen op deze manier werk maar ik noteer vrijwel alles wat ik doe in mijn agenda. Vroeger had ik vaak het idee dat ik ‘niets’ deed en voelde ik me slecht wanneer ik niet in staan was om een To Do-list af te werken. Op een bepaald moment ben ik daarom alles (ok, bijna alles) beginnen neerpennen wat ik op een dag doe en nadien zag ik bij iemand (ik denk Kelly) dat zij het ook deed en er ook nog eens een geweldige naam voor had gevonden. Want geef nu toe … een Tadaa! list klinkt fijner dan een To Do-list hé.

Geef een reactie