Klein en groot geluk

A few of my favorite things #7

Ik was wat uitgekeken op mijn As we speak-posts. Ik had het gevoel dat ik teveel in herhaling viel. Maar ik wist niet echt wat er ik mee moest. Tot ik bij Sarah een rubriek tegenkwam die voor mij eigenlijk gewoon een verbeterde versie was. En dus neem ik de rubriek graag over om toch weer m’n ei kwijt te kunnen.

En dus wil ik elke maand even stilstaan bij mijn favoriete dingen van de afgelopen maand. Los van mijn maandelijkse geluksmomentjes. Eerder ontdekkingen van de maand.

 • Puzzels van Jan Van Haasteren: Met dank aan corona, maar tegelijk ook niet. Ik heb altijd graag gepuzzeld en de puzzels van Jan Van Haasteren zijn by far mijn favoriet. Ze zitten vol superleuke details die je vaak pas tijdens het puzzelen ontdekt. Mijn favorieten zijn ook de meeste gedetailleerde puzzels met heel veel details en niet uitvergroot.
 • De ontknoping van De Mol: Want amai. Ik was er echt van overtuigd dat Bart de Mol was. Dus de onthulling was weer een totale verrassing. De key van een goed tv-programma maar toch, ik dacht dat ik dit jaar eens wat aandachtiger was geweest.
 • Escape Rooms: Ik speel graag spelletjes, ik los graag puzzels op en ik zet graag mijn verstand aan het werk. Escape Rooms zijn dus op mijn lijf geschreven. Ik deed er intussen al vier en vier keer geraakte ik ook effectief buiten. De ene keer al met iets meer marge dan de andere keer.
 • Blind Gekocht: Ik zag vorige seizoen al een paar fragmenten en ik was toen steeds aangenaam verrast door het eindresultaat. Mijn mond viel dit jaar eerder open van de veeleisende koppels met ‘weinig’ budget. 300.000 euro is nu niet meteen weinig budget maar wel voor bepaalde regio’s. Als je dan je idee niet wil bijsturen, moet je maar op de blaren zitten, denk ik dan.
 • Sudoku’s en tectonics: In het rijtje ik puzzel graag, ik gebruik graag mijn verstand en ik ben graag met cijfers bezig. Wat kruiswoordraadsels betreft ben ik trouwens veel meer voorstander van de cijferraadsels dan van de taalraadsels. Mijn logische brein haalt dan helemaal de bovenhand. Als ik Zweedse raadsels wil oplossen moet ik sowieso dingen gaan opzoeken.

Wat waren jouw favoriete dingen van de afgelopen maand?

Getagd ,

6 gedachten over “A few of my favorite things #7

 1. Ik kijk ook naar Blind Gekocht en je ziet toch een verschil met vorig jaar in soort van deelnemers. De uitdagingen zijn inderdaad een pak groter en sommige mensen hebben precies niet veel besef van geld.
  Al val ik ook altijd wel achterover wat die Bart kan met het renovatiebudget, volgens mij is toch een stuk gesponsord want anders kan dat niet volgens mij. Maar wel leuk om wat inspiratie op te doen.

  1. Ja idd, Bart doet echt leuke dingen met relatief weinig budget. Ik gok ook op sponsoring maar een goed oog zal ook wel helpen.

 2. Ja, puzzelen is heel tof!
  En Blind Gekocht: ik heb hetzelfde gevoel. Veel mensen zijn precies niet dankbaar achteraf, en ik vraag me dan af waarom je meedoet… Bart is inderdaad een krak, maar ik denk dat ze een soort contract hebben met bepaalde aannemers, waardoor ze kortingen of zo krijgen voor alle projecten die ze ineens doen. En sommige ‘merken’ komen al eens heel duidelijk in beeld, dus sponsoring zal er zeker ook bij zijn :-).
  Hier was Jolien hoofdverdachte van De Mol, dus ik zat er ook compleet naast :D.

 3. Hey hey,
  ik ga helemaal mee in je redenering over Blind Gekocht.
  En ja, het budget is bij sommigen dan zeker niet gering, maar als je ziet wat het meestal wel mooie resultaat is, zoals bij dat jonge koppel – ik ben de regio vergeten – dat alles gelijkvloers moest hebben omwille van haar medische toestand: wow wow wow, ik wil ook zo’n schildering op mijn muur!!
  Als je echt het huis van je dromen wil hebben, dan moet je het maar bouwen, maar ja, dan komen sommige deelnemers misschien niet eens toe met hun budget …

 4. Die puzzels zijn inderdaad super leuk maar blijkbaar vind ik ze zelf enkel fijn wanneer ze maximum 500 stuks tellen. Ik zal dus eens op zoek moeten naar puzzels die aan die omschrijving voldoen. In de tussentijd kan ik gelukkig wel nog steeds puzzelen met woordzoekers, legpuzzels en Tectonic. Die laatste heb ik dankzij jou ontdekt en ik vind ze nog altijd heel fijn om te doen.

  1. Wel, ik heb al gemerkt dat er inderdaad heel veel verschil zit bij de 1000 stukjes. Ik heb er 2-3 die ik echt heeeel leuk vind omdat ze zo gedetailleerd zijn. Maar daarnaast heb ik zeker ook al 3-4 gemaakt die ik minder leuk vind omdat ze een uitvergrote versie zijn. En dat is echt zonde dan :).

Geef een reactie