Klein en groot geluk

Monthly blessings #42

Vele kleine gelukjes maken één groot (of dat hoop ik toch). En dus lijst ik elke maand met veel plezier mijn kleine geluksmomentjes op van de vorige maand. De mosterd voor de rubriek haalde ik bij Nina. Wat waren mijn kleine gelukjes van juli?

Juli was een maand met ups and downs. Maar gelukkig gaat het de laatste twee weken vooral up en niet meer down ;). In mijn self-care checklist staat ‘3 blessings per dag’ om me meer te doen stilstaan bij de leuke dingen elke dag. Ik noteer ze in de app ‘Gratitude’ (my inner-Ingeborg). En dat maakt het natuurlijk een stuk gemakkelijker om deze blogpost te maken. Ik maakte er een selectie van:

 • Een boek uitlezen in één dag
 • Weinig prikkels
 • Boeiende webinars en opleidingen volgen, de lockdown zorgde duidelijk voor inspiratie bij velen!
 • Eerste repetitie sinds lang! 4 maanden niet meer spelen en toch in form zijn. Ik moet dat meer doen ;).
 • Kroepoek en wat later homemade lasagna #nomnom
 • To do-lijstjes maken en ze helemaal afwerken
 • Complimenten, en vooral oprecht!
 • Veel leestijd
 • Lopen in alle vroegte, hallo konijntjes!
 • Eindelijk terug productief bloggen.
 • Trots op mezelf. (Dat gebeurt niet vaak.)
 • Naar buiten onder de middag met de collega’s, lucht!
 • Eerste keer sushi #nomnom
 • Langer kunnen slapen, want vakantie!
 • Ijsjes van Limone, meerdere keren #nomnom
 • Wandelen in Connecterra, aan het Schulens Meer, in Nieuwenhoven
 • Lezen in bed ’s morgens #heerlijk
 • Rustig wakker worden aan de vijver van Nieuwenhoven met het zonnetje op m’n bol en sudoku’s invullen op een bankje.
 • Veel kuisen en klussen, veel resultaat.
 • Baguetjes met préparé #nomnom #eeuwengeleden
 • Tomorrowland at home met de bubbel
 • Zomerse Post-kaartjes krijgen en maken
 • Auto weer gekeurd voor twee jaar #hoezee
 • Stevige middagdut na een zware cocktail met teveel alcohol die ik niet eens uitgedronken heb 😀
 • Eerste echte loopje sinds lang zonder pijn en aan een deftig tempo
 • Vriendinnetjes terugzien en eindelijk verjaardagscadeautjes kunnen afgeven

Wat waren jouw kleine geluksmomentjes van juli?

Getagd , ,

8 gedachten over “Monthly blessings #42

 1. Mijn grootste blessing was vakantie hebben. Een weekje weg van thuis en daarna nog 2 weken thuis. In dit rare jaar had ik die rust veel meer nodig dan dat ik misschien eerst wel gedacht had.

  1. Hier ook al twee weken achter de rug, nog eentje te gaan. Ik heb er enorm veel deugd van! Ik wens je nog veel vakantiegenot toe.

 2. Mooi lijstje, veel herkenbaars!
  Ik zie in jou wel geen ‘Tomorrowland ganger’, een verrassing 😊
  Hier gaat het ook met ups en downs. Elke avond voor ik ga slapen overdenk ik wel altijd de voorbije dag, en dan zet ik ook mijn geluksmomenten van de dag op een rijtje. Ook al was het een slechte dag, er zijn altijd wel een paar kleine gelukjes ❤️

  1. Ik ben ook niet echt een Tomorrowlandganger 😂. Maar ik vind dat vanuit m’n job en opleiding wel een enorm boeiend concept. Je kan er communicatief echt veel uit leren. En de Tomorrowland at home was samen met vrienden, dus vooral een gezellige avond 🙈.

 3. Wat een heerlijke lijst met kleine gelukjes! Ik noteer ze hier terug elke dag in mijn SuccesPlanner en merk dat ik daardoor wel terug meer stilsta bij die kleine dingen die voor wat positiviteit zorgen 🙂

 4. Ik had vroeger een notitieboekje waarin ik elke dag drie geluksmomenten in neerschreef. Misschien moet ik daar maar eens terug mee beginnen want anders merk ik dat ik meer geneigd ben om de uitschieters neer te pennen maar niet alle echt kleine gelukjes.

Geef een reactie