Boekenwurm

Gelezen: De Boeboeks aan zee – Marc de Bel

Wie kinderboeken van Marc de Bel zegt, zegt De Boeboeks. De groen-zwarte pluizige wezentjes die dolle avonturen beleven in het bos. Verhaaltjes die bol staan van de fantasie. Heerlijk eenvoudig en daarom zo ontzettend leuk. De Boeboeks aan zee is daar geen uitzondering in.

Als Soeza in het bos een prent van een zandkasteel vindt, kan ze van niks anders meer dromen. Ze wil zoooo graag eens naar zee om er zelf een zandkasteel te bouwen. Hoe leuk moet het zijn om het bos eens te verlaten en de zee te kunnen zien. Sneller dan ze dacht, komt haar droom uit. Want de hele familie wordt uitgenodigd aan zee om de tweehonderdste verjaardag van de stammoeder van de Duindoornboeboeks te vieren.

Op de rug van bevriende meeuwen vliegen ze helemaal naar zee. Daar maken ze kennis met een stuk van de familie dat ze nog nooit gezien hebben. In een volledig nieuwe omgeving duiken ze volop in het avontuur in het gezelschap van hun neefje en nichtje Wiep en Tita. Om uiteraard te eindigen met een groot familiefeest.

De Boeboeks zijn een van mijn favorietjes van Marc de Bel. Ik hou echt van de zwart-groene wezentjes. Je wil ze meteen in huis als huisdier. Het zijn kinderboeken dus verhaaltjes zijn eenvoudig. Maar dat maakt het tegelijk ook zo leuk. De Boeboeks beleven geen complexe verhalen. Ze hebben een stevige dosis fantasie die er voor zorgt dat hun dagelijkse leven kleur krijgt.

Kortom, als je fan bent van de Boeboeks, moet je zeker ook deze aan je collectie toevoegen.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de hardcover betaal je 16 euro.

Getagd , , , ,

Geef een reactie