Klein en groot geluk

Monthly blessings #44

Vele kleine gelukjes maken één groot (of dat hoop ik toch). En dus lijst ik elke maand met veel plezier mijn kleine geluksmomentjes op van de vorige maand. De mosterd voor de rubriek haalde ik bij Nina. Wat waren mijn kleine gelukjes van november?

Eindelijk kan ik mijn monthly blessings nieuw leven inblazen. Met een doel. Want ik wil me meer focussen op de leuke en positieve dingen van elke dag. De afgelopen maanden viel het me op hoe één (vaak kleine) tegenslag me dagen aan een stuk uit m’n lood kon slaan. Terwijl er om me heen ook heel wat dingen goed liepen, maar ik zag ze totaal niet. Ik had het er ook over in mijn coachingsgesprek met Stephanie van Plan S. Ze schotelde me drie vraagjes voor rond ‘geluk’ om elke dag te beantwoorden. Vanaf vandaag wil ik daar ook echt werk van maken. Dus hoe kan ik beter starten dan met mijn kleine gelukjes van november?

 • De maand inzetten met een week verlof. Een week zonder zorgen in between two jobs.
 • Starten op een nieuwe job, gemotiveerd en ondanks een kleine, fysieke weerbots van de afgelopen maanden toch goed gestart.
 • Twee dagen in Brussel kunnen werken en toch wat collega’s in real life kunnen zien. Het is toch iets helemaal anders dan via een scherm.
 • Mijn coaching bij Plan S starten. Het was hoog tijd om in mezelf te investeren en ik vind het nu al heel leerrijk.
 • Een leuke (digitale) blogmeet met Julie. En horen en zien dat ik niet de enige ben die met bepaalde dingen strugglet!
 • Anonieme Sinterklaas 😉 die zomaar een boeket bloemen en chocolaatjes op mijn dorpel dropt. Beste Sinterklaas ever!
 • De kerstboom zetten. Jawel, begin november. Ik had nood aan gezelligheid.
 • Eindelijk de chococcino caramel van Dulce Gusto kunnen bestellen en proeven. Ik heb een nieuwe favoriet.
 • Een betere work-life balance dankzij de nieuwe job. Goed voor mijn hoofd.
 • Plots tijd hebben om drie keer per week een work-out te doen van 25 minuten. Dank je wel Gudrun Hespel om me te doen afzien!
 • De eerste pakjes onder de kerstboom. Meer van dat haha!
 • Een lange wandeling langs onbekende paadjes.
 • Mikken man bij de bakker. Suikermik. Of een mannetje van suikerbrood voor zij die de regiotaal niet begrijpen ;). Sinterklaastraditie. Njummie.
 • Eindelijk terug wat controle hebben over m’n leven. Met vallen en opstaan, de ene dag al meer dan de andere. Maar niet meer als een kip zonder kop.

Wat waren jouw kleine gelukjes van november?

Getagd , ,

9 gedachten over “Monthly blessings #44

 1. Mooi lijstje met gelukjes! En intussen ook wel benieuwd geworden naar die drie vragen 🙂 Oh en voor een digitale meet of wandeling, ben ik ook altijd wel te vinden.

 2. Super blij voor jou dat die nieuwe start er voor zorgde dat je nu weer wat meer controle over je eigen leven hebt. Ja, ik loop weer behoorlijk achter met mijn blogfeed. Ondertussen heb je al de kans gehad om wat meer ingewerkt te geraken op je nieuwe job. Fijn dat je start niet helemaal digitaal verliep maar dat je toch al even je werkplek en collega’s te zien kreeg. Die kleine gelukjes maken soms een groot verschil hé.

Geef een reactie