Struggle of life

5 doelen voor 2021

Als er iets is dat ik al leerde uit de coaching van Plan S, dan is het dat je het jaar beter kan starten met een paar goedgekozen doelen dan met een lijst aan goeie voornemens. En hoewel de 21 van 2021 me wel iets leek, beperk ik de doelen voor dit jaar dus gewoon. Bewuster omgaan met je tijd noemen ze dat.

1. Blog
Mijn blog was het afgelopen jaar vaak het kind van de rekening. Nochtans is het voor mij op lezen na de leukste manier om te ontspannen. Plannen, schrijven, creatief zijn … Dit is echt gewoon mijn ding. Maar toegegeven, ik heb mijn blog vaak stiefmoederlijk behandeld.

2. Bewegen
Lopen, wandelen, work-outs doen … Bewegen is op heel wat vlakken belangrijk voor mij. Het geeft me meer energie, het houdt mijn koppeke op orde en het zorgt ervoor dat de weegschaal meer in balans blijft. Dus krijgt het ook in 2021 een plaatsje op mijn lijstje.

Photo by Anna Tarazevich from Pexels

3. Mezelf vaker op de eerste plaats zetten
Ik ben een eeuwige pleaser. Ik haat het als mensen boos op me zijn en ik denk ook snel dat ik iets misdaan heb of dat mensen teleurgesteld zijn in mij. Waardoor ik nog meer ga pleasen en alles wat ik zelf belangrijk vind op de achtergrond beland. Een werkpuntje dus.

4. Lezen
Boeken blijven een enorm belangrijke rol spelen. Ik leer er uit bij en het is de perfecte me-time. In aantallen zal ik iets minder ambitieus zijn als vorig jaar. 50 boeken op mijn Goodreads-challenge lijkt me al prima. Het moet nog plezant blijven. En ik zet vaker mijn noise cancelling headphone op om geconcentreerder te kunnen lezen.

5. Bewuster digitaal
Een les die ik leerde uit Digitaal Minimalisme van Cal Newport en een thema waar ik het ook al over had met Stephanie van Plan S. Digitale tijd inplannen, meldingen afzetten en digitale media voor mij laten werken in plaats van er een slaaf van te worden.

Wat zijn jouw doelen voor 2021?

Getagd , ,

4 gedachten over “5 doelen voor 2021

  1. Hele mooie doelen! Die van mij komen – als alles goed gaat – zondag online. Wat ik me wel nog afvraag: als jij leest met je noise cancelling headphone op, luister je dan naar muziek?

    1. Ik luister inderdaad naar muziek terwijl. Wel meestal rustigere genres. Ik studeerde vroeger ook met muziek op de achtergrond. Om de een of andere reden lukt me dat heel goed. Muziek filtert voor mij alle andere prikkels weg. Maar ik weet dat dat voor vele anderen wel een uitdaging is :).

  2. Wat een mooie doelen heb je vooropgesteld. Puntje 3 is heel herkenbaar. Die gewoonte heb ik zelf ook en iedereen gelukkig willen maken is nu eenmaal onmogelijk. Dus probeer ik het mezelf wat vaker makkelijker te maken door dat niet langer continu te proberen. Ik zoek nog steeds naar een gezonde balans in het online/offline zijn. Hopelijk lukt dat me dit jaar beter als in het vorige.

Geef een reactie