Boekenwurm

Bookhaul #19

Op de laatste dag van de maand is het tijd om eens naar mijn boekenaanwinsten te gaan kijken van de afgelopen weken. Op dat vlak was februari best wel vruchtbaar. Maar liefst 12 boeken voegde ik deze maand toe aan mijn collectie. Kijk even mee welke.

Ebooks

 • Shopaholic naar de sterren – Sophie Kinsella: Chicklit. Voor als ik eens een luchtig boek wil lezen. Grote fan op dat vlak van de boeken van Sophie Kinsella.
 • Voor wat hoort wat – Sophie Kinsella: Nog zo eentje dus.
 • Ergens onderweg – Evi Hanssen: Ik zag al een paar positieve reviews over het boek passeren. Dus liet ik me overtuigen. De meeste van deze ebooks kocht ik trouwens in een actie van Standaard Boekhandel.
 • Een zeer opmerkelijk verschijnsel – Hank Green: Een boek dat een hele tijd geleden al op de wishlist belandde na een paar goeie reviews.
 • De boekwinkel op de hoek – Annie Darling: Boeken over boekenwinkels die scoren altijd bij mij.
 • Eat that frog – Brian Tracy: De review van dit boek staat intussen zelfs al online.
 • Nooit meer de oude – Mieke Lannoey: Een boek dat aan bod kwam in de podcast van Werk en Leven. Dus was ik benieuwd.
 • Zeg me dat ik oké ben – Marcel Hendrickx: Een boek dat ter sprake kwam in het Plan Self coachingstraject, in een sessie rond perfectionisme. Het boek stond ook al eeuwen op mijn wishlist.
 • Don’t give a fuck – Sarah Knight: Nog zo eentje van de wishlist. Ook heel benieuwd naar deze ondanks dat het vorige boek van Sarah Knight dat ik las niet meteen een topper was.

Fysieke boeken

 • De eerste dag – David Nicholls: David Nicholls is één van die auteurs die ik dolgraag eens grondig wil ontdekken. Een boek uit de swap die Kwante organiseerde.
 • Marina – Carlos Ruiz Zafon: Ook dit boek kwam uit de swap en stond om dezelfde reden op mijn wishlist. Zafon is een van die auteurs die ik wil leren kennen.
 • Het dorp van de zwaluwen – Marc de Bel: Als Marc de Bel een nieuw boek uitbrengt, dan moet ik dat toch gewoon hebben. Het boek is besteld en valt hopelijk binnenkort in de bus.

Welke boeken kocht jij de afgelopen maand? Welk raad je me zeker aan?

Getagd , , ,

7 gedachten over “Bookhaul #19

 1. “De eerste dag” vond ik heel mooi! Ook “Wij” van dezelfde auteur heb ik graag gelezen. En Zafon vind ik echt een bangelijk goeie schrijver, “Marina” las ik een jaar of 10 geleden in het Spaans (toen ik nog avondles volgde)

 2. Ik vermoed dat de Eerste dag de NL versie is van One Day? Indien ja, dan is dat zo een ongelooflijk mooi boek! En ook Ergens Onderweg vond ik absoluut de moeite om te lezen. Ben ook wel benieuwd geworden nu naar Marina, want de boeken van Zafon lees ik doorgaans wel graag.

 3. Ik koop eigenlijk geen boeken meer, tenzij die van Nicci French. Alles wat ik lees is tweedehands via vrienden of van de bibliotheek. Het laatste boek dat ik las en dat ik je ook zou aanraden was “De onsterfelijken” van Chloe Benjamin.

 4. Bij mij viel het de voorbije maand heel goed mee. Ik heb er zelf eentje gekocht en kreeg er drie bij de Valentijn-swap. Doordat ik vrij weinig las én een deel manga’s van manlief las is mijn TBR desondanks toch weer gestegen. Hopelijk kan ik die deze maand toch weer wat laten zakken.

Geef een reactie