Boekenwurm

Jeugdboekenmaand viert feest!

Vandaag start de jeugdboekenmaand. Ze is intussen al aan haar 50e editie toe. Dat kan tellen. Onder de noemer ‘Lezen is een feest’ zetten ze een maand lang jeugdboeken in de kijker. En hoe kan ik beter meevieren dan mijn favoriete jeugdboeken eens in de kijker te zetten?

5 favorieten

  • Blinker en de Bakfietsbioscoop – Marc de Bel: Mijn absolute favorietje. Ik hou eigenlijk vooral van echte leesboeken, al van kleinsaf. Prentjes dat is tof maar ik wil vooral een goed verhaal. En laat Marc de Bel daar nu gewoon een ongelooflijke krak in zijn.
  • De kleine Odessa – Peter Van Olmen: Een ontdekking van de laatste jaren. Maar hoe mooi is het verhaal rond Odessa. Eigenlijk is het een boek over boeken wat het nog leuker maakt. Veel hartjes voor dit boek, en eigenlijk voor de hele reeks.
  • De Rechtvaardige Rechters – Patrick Bernauw: Een boek waar ik in mijn jeugd aan verslingerd was. Ik heb het meermaals opnieuw gelezen en later tweedehands gekocht bij De Slegte als herinnering. Een sterk verhaal dat je helemaal meesleept.
  • Matilda – Roald Dahl: Ik kon hier geen top 5 maken zonder Roald Dahl te vermelden, het maakt zelfs niet uit met welk boek. Ze zijn allemaal even goed. Het is Matilda geworden als reminder aan mezelf omdat ik het dringend nog eens opnieuw moet lezen.
  • De Koning van Kantoren – Jan Terlouw: Een boek dat me ooit aangeraden werd door m’n papa. Ik vond het zo’n leuk boek dat ik later mijn eigen exemplaar kocht op de Boekenbeurs. Jongeren die strijden voor een betere wereld, daar scoor je altijd mee.

Win prijzen!

Je kan trouwens leuke prijzen winnen met de jeugdboekenmaand.

Wat is jouw favoriete jeugdboek?

Getagd , ,

1 gedachte over “Jeugdboekenmaand viert feest!

  1. Aaaah, boeken! Als kind las ik veel van Patrick Lagrou en Dirk Bracke, maar ook Marc de Bel. En Matilda, uiteraard. Ik kan niet wachten om Roald Dahl voor te lezen aan Juliette… Onze boekenkast wordt echt te klein :-).

Geef een reactie