Struggle of life

Mijn 10 favoriete manieren om tijd alleen door te brengen

Maandagavond was ik wat blogposts van bevriende bloggers aan het lezen toen ik op dit onderwerp botste bij Chez Julie. Het ging meteen op mijn inspiratielijstje want het is op mijn lijf geschreven. En waarom zo’n leuk onderwerp laten liggen? Ik vatte meteen de koe bij de horens.

1. Lezen

Met stip op 1, zonder twijfel. Je kan me geen groter plezier doen dan me leestijd cadeau te doen. Het liefst in alle rust, in mijn cocon. Ik zou trouwens eens graag een dag of 4 in een slow cabin kruipen, enkel en alleen om te lezen. Dat hoeft niet alleen te zijn, mensen die bereid zijn om ook 4 dagen in stilte te lezen mogen mee. 😄 En ja, tussendoor een sociale babbel kan natuurlijk geen kwaad.

2. Wandelen

Ik ben zo iemand die al eens graag alleen de velden intrekt. Ik kan daar echt van genieten. Met een podcast in de oren of gewoon zonder, in alle rust. Ik kijk rond, geniet van landschappen, neem wat foto’s en ik spot meestal een hoop dieren. Het liefst met de zon op mijn snoet en wat wind in mijn haren maar even goed in een winterse setting.

3. Puzzelen

Als mijn hoofd vol muizenissen zit, is de beste manier om daar vanaf te geraken puzzelen. Een legpuzzel verplicht me om me enkel daarop te focussen. En zo laat ik alles los wat er in mijn hoofd zit.

4. Schrijven

Als ik blogs schrijf, ben ik liefst alleen. Ik vind het heerlijk om me af te zonderen achter mijn laptop en me volledig te focussen op teksten. Het liefst zou ik elke week een volledige namiddag spenderen aan mijn blog. Maar helaas dat krijg ik niet altijd ingepland.

5. Een boekenwinkel/de boekenbeurs bezoeken

Vroeger zocht ik altijd gezelschap om mee naar de Boekenbeurs te gaan, maar veruit de beste editie is die waar ik alleen naartoe ging. Het verplichtte me om wat socialer te zijn, ik ontmoette er PR-mensen en uitgevers waar ik al eens contact mee gehad had en ik praatte er met een aantal favoriete auteurs. Ik heb daar achteraf nog lang van nagenoten. En ook een boekenwinkel bezoek ik liefst alleen, ik bestudeer graag alle boeken. Aangezien mijn smaak heel uiteenlopend is, heb ik wel wat rekken te bestuderen. Ik weeg af, lees achterflappen en maak uiteindelijk een keuze. Hetzelfde geldt trouwens ook voor BIB-bezoekjes.

6. Lopen

Lopen en ik dat is eigenlijk nog nooit dikke liefde geweest. Ik heb geen sporttalent. Ik sport omdat het goed is voor het koppeke en voor de lijn. Als ik loop, is dat vaak ook een beetje een mentale strijd van tempo zoeken, genieten van de prestatie, beter en meer willen maar eigenlijk niet kunnen en voorkomen dat je over je toeren gaat. Een moeilijke evenwichtsoefening die ik het meeste van de tijd liever alleen doe. Ik zoek wel mijn eigen tempo en eigen parcours naargelang de zin van de dag,

7. Bijleren

Chez Julie inspireerde me met deze op haar lijstje te zetten. En het geldt eigenlijk voor zowel online als offline opleidingen. Online lijkt dat redelijk logisch, maar offline verplicht het me om contacten te leggen. En hoewel ik daar totaal geen fan van ben, legt het me vaak geen windeieren. Toen ik een jaar of 5 geleden aan de PXL eens wat avondlessen ging volgen, leerde ik er een paar toffe mensen kennen en ik zag er een paar mensen terug die ik al een paar jaar niet meer gezien had. Hetzelfde toen ik voor een vorige job aansloot bij een aantal collegagroepen, voor iemand die niet kan netwerken hield ik daar toch een hoop goeie contacten aan over. En ja, dat is niet meteen echt tijd alleen doorbrengen maar wel alleen starten aan iets en laat dat nu net compleet buiten mijn comfortzone liggen.

8. Mindfulness

Ik ben niet van het zweverige type. Bij mij moet alleen concreet zijn en de voordelen moeten duidelijk zijn. Mindfulness is dus voor mij niet meteen mediteren, wel tot rust komen, werken aan mijn focus en me bewuster worden van mijn gedachten.

9. Pitch Perfect kijken

Films 1, 2 en 3 op repeat en schaamteloos alle liedjes meekwelen. Wat ik doe als ik me slecht voel en nood heb aan iets om me op te beuren? Pitch Perfect opzetten. Sorry, not sorry.

10. Prullen met digitale tools en planningen maken

Vroeger was dat websites maken met html, css en Dreamweaver, tegenwoordig is dat databases opzetten in Notion of planningen maken in Trello of andere tools. Ik kan me daar hopeloos in verliezen. Ik heb sowieso altijd tijd tekort om te doen wat ik wil doen. Hetzelfde geldt voor het maken van planningen. Ik doe niks liever dan contentplanning, jaarplannen of to do-lijstjes maken. Heerlijk!

Voor je me verwijt dat ik een einzelgänger ben, af en toe ben ik ook eens graag sociaal hoor. Het liefst in het gezelschap van de mensen die me het nauwst aan het hart liggen.

Hoe breng jij het liefst tijd alleen door?

Getagd , ,

8 gedachten over “Mijn 10 favoriete manieren om tijd alleen door te brengen

  1. Ik lees graag als ik alleen ben, dan is het lekker rustig om me heen. Ook tv kijken, schrijven en zo wat lopen ‘prullen’ in huis vind ik dan wel fijn.

  2. Lezen, knutselen, tai chi en handwerk zijn de eerste die me te binnen schieten. Als ik met een vriendin naar een boekenwinkel ga splitsen we meestal op en kijkt ieder in zijn eigen tempo rond.

  3. Ik ben ook héél graag alleen, helaas is dat het voorbije jaar maar heel zelden voorgekomen. Je lijstje is heel herkenbaar, al voeg ik er graag nog journalen en opruimen aan toe. En net als bij Evi is Pitch Perfect ook niet op mijn lijstje terug te vinden :-).

    1. Zo weinig fans van Pitch Perfect 😂. Alleen zijn is niet altijd simpel eh, maar gelukkig heb ik een lief dat ook graag een paar uur op zijn fiets kruipt en dan ben ik ook alleen.

Geef een reactie