Struggle of life

5 favoriete recepten ten huize Perfect Imperfect

Ik kook graag en ik probeer ook zoveel mogelijk vers te koken. Een creatieve kok ben ik nooit geweest maar ik heb de laatste jaren veel geleerd en inspiratie opgedaan. Mijn 5 favoriete recepten goot ik daarom eens in een overzichtje.

1. Enchilada’s van Jeroen Meus

Dat zit in onze categorieën ‘zaterdagavondfavorieten’ en komt al eens op tafel op zaterdagavond dus. Het recept pas ik lichtjes aan. Ik vind van die bonen ronduit vies en het gehakt is vaak gewoon gemengd gehakt omdat we dat vaker in huis hebben. Dichterlijke vrijheid noemen ze dat zeker?

2. Mini-quiches van Sandra Bekkari

Of het gezonder is, hangt vooral af van wat je erin doet. Maar ik maak ze vooral graag omdat de porties beter zijn. Als ik een volledige quiche moet maken voor twee personen, heb ik daags nadien nog een halve quiche over. De mini-quiches kan je beter inschatten. Ik ben fan van de wrapbodem. Ik maak ze het liefst met prei en gerookte zalm.

3. Macaroni met kaassaus en hesp

Dat kwam hier afgelopen dinsdag nog op tafel. Het is iets dat ik zelf ooit uit mijn mouw schudde toen ik in een vorige job voor vrijwilligers kookte bij vergaderingen. Het recept zit intussen wel wat beter in de vingers.

4. Pasta met spek, spinazie en Boursin

Een receptje dat hier op mijn blog ook al eens verscheen. Toegegeven, ik ben een grote pastafan. Een van mijn vroegere collega’s gaf me de inspiratie, ik zette het na al die jaren naar mijn hand.

5. Lasagna

Als er hier een signature dish is, zal het wel mijn spaghettisaus zijn. In het verlengde daarvan maak ik ook al eens een homemade lasagna. Hij is misschien nog succesvoller dan de spaghettisaus op zich, waarschijnlijk vooral omdat ik altijd een grote voorraad saus heb maar enkel lasagna maak als ik die voorraad maak. Misschien moet ik mijn receptje hier toch ook eens delen?

Welke recepten scoren bij jou goed?

Getagd , , , ,

3 gedachten over “5 favoriete recepten ten huize Perfect Imperfect

  1. Ovenschotels zijn altijd een succes. Ik doe er sinds kort ook een laag bladerdeeg op en dat maakt het pas echt af. Daarnaast: chili sin carne (ik eet wel graag bonen! :D), gewoon simpel: een (nep)vleesje, patatjes en bloemkool of broccoli met witte saus, soep, wraps.

    1. Wraps zijn hier ook een groot succes! En ovenschotels zijn een werkpunt, ik wil daar echt eens werk van maken! Maar goeie tip.

  2. Die mini-quiches ga ik zelf toch ook echt eens moeten proberen. De combinatie van prei en zalm klinkt trouwens super lekker maar vermits we hier ook met twee zijn is het vooral het formaat dat me aanspreekt. Je kan de rest van die quiche natuurlijk ook koud als lunch opeten maar een kleiner formaat lijkt me toch fijner.

    Ik heb hier heel wat recepten die vrij frequent opduiken. Eén daarvan is ook een recept van Sandra Bekkari. Het is een ovenschotel met zoete aardappel, prei, wortel, curry en kurkuma en gehakt. Super lekker. De laatste tijd probeer ik ook wat meer vegetarisch te koken. Momenteel twee keer per week in plaats van 1x en hopelijk in de toekomst nog wat vaker al is manlief nog steeds geen fan.

Geef een reactie