Struggle of life

Easy succesreceptje

Ik kook graag. Ik vind dat echt wel leuk. Maar een kookblog zou niks voor mij zijn. Ik heb te weinig tijd om dingen te proberen. Maar ter gelegenheid van #40dagenbloggen deel ik wel graag eens mijn easy succesreceptje. Eentje dat ik ooit leerde toen ik voor de KSA-vrijwilligers moest koken en wat ik doorheen de tijd wat meer naar m’n hand zette. Intussen deelde ik het al uit aan heel wat vrienden die op zoek waren naar een eenvoudig gerechtje.

Linguine met spek, spinazie en Boursin Cuisine

img_4063

Wat heb je nodig voor 3 à 4 personen?

 • 1 pak linguine
 • 1/2 pak diepvriesspinazie zonder room (of verse spinazie uiteraard)
 • 1/2 potje Boursin Cuisine (de groene)
 • 1/2 busje halfvolle room
 • 1(/2) groentebouillonblokje
 • 1 ui
 • 1 pak spekreepjes
 • wat bakboter of olijfolie
 • snuifje zout

Hoe maak je het?

Bereidingstijd: 20 à 30 min

 1. Bak de spekjes met wat boter of olijfolie in de pan. Ik heb ze graag krokant maar het kan ook minder als je daarvan houdt uiteraard. Als ze gebakken zijn, laat je ze uitlekken op wat keukenrol zodat het vet er zoveel mogelijk uit is.
 2. Zet een pot met water en een snuifje zout op het vuur om pasta te koken.
 3. Schil de ui en snij hem in fijne blokjes.
 4. Doe wat boter of olijfolie in een pot en bak de ui tot hij glazig wordt.
 5. Doe de diepvriesspinazie bij de ui. Laat goed stoven tot de spinazie volledig ontdooid is.
 6. Doe er de Boursin Cuisine bij, samen met een stevige geut room en een (half) bouillonblokje (naar smaak, vergeet niet dat er ook nog zoute spekjes bijkomen).
 7. Laat alles mooi inkoken tot je saus duidelijke binding vertoond.
 8. Als het water kookt, kan je de linguine koken.
 9. Als de saus mooi ingedikt is, kunnen de spekjes er bij en kan je ze nog even laten intrekken.
 10. Als de linguine gaar is, giet je hem af.
 11. Smullen maar!

img_4064

Dit gerechtje komt toch een keer of 2 per maand bij ons op tafel. Daags nadien nog beter om als restje mee naar het werk te nemen! Je kan het ook pimpen met champignons of de spekjes vervangen door kippenblokjes. Zowel de #bf als de vrienden die het klaarmaakten, zijn fan. Gezond is het niet bepaald, maar wel heerlijk comfortfood ;).

Getagd , , ,

5 gedachten over “Easy succesreceptje

 1. Nadat ik dit lang geleden eens heb opgeslagen deze week eens klaar gemaakt omdat ik dankzij too good to Go teveel spek had. Het is inderdaad een simpel succesreceptje! Vulde allezins goed!

Geef een reactie