Varia

Vragen staat vrij – de antwoorden

Een maand geleden schreef ik een blog met een oproep om vragen aan mij te stellen. Ik zou er dan later een blogpost over schrijven. Met het einde van #40dagenbloggen in zicht was het de hoogste tijd om de antwoorden op de vragen ook gewoon eens neer te schrijven.

Mocht je iets in je verleden kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?

Als ik er zo over nadenk, kom ik niet meteen op dingen waar ik echt spijt van heb. Dus om die reden zou ik sowieso al niks veranderen in mijn leven. Maar ik bots wel op een aantal dingen waarvan ik denk ‘wat als’.

  • Over mijn studiekeuze had ik het eerder deze week al. Wat als ik op 18-jarige leeftijd beter had geweten wat de markt te bieden had, had ik dan iets anders gestudeerd?
  • Ook over mijn muzikale activiteiten stelde ik mij wel eens dezelfde vraag. Ik ben een redelijk goeie amateurmuzikant. Ik speelde veel (saxofoonles, harmonie, samenspel, kamermuziek, harmonie-orkest van de muziekschool, gelegenheidsensembles …) maar oefende (thuis) zelden. Wat als ik vroeger wel heel hard geoefend had, had ik dan nu misschien iets met muziek gedaan?
  • 2,5 jaar geleden ging het licht uit. Een moment in mijn leven waar ik nu af en toe nog de gevolgen draag. Ik ben daardoor wel voorzichtiger geworden maar ik hou er tegelijk wel een beter evenwicht aan over. Ik draag beter zorg voor mezelf. En dus stel ik me wel eens de vraag: wat als dat niet gebeurd was, of wat als de andere dokter een half jaar eerder ingegrepen had zoals ik toen eigenlijk gevraagd had, of hoe zou mijn leven er uit als ik gewoon nog had doorgedaan?

Waarvoor mogen ze mij ’s nachts altijd wakker maken?

Voor niet veel eigenlijk. Mijn slaap is heilig, haha! Vroeger op kamp mochten ze mij wel altijd wakker maken om een potje te kaarten in de keuken. Laat ons zeggen dat onze nachten op kamp altijd bijzonder kort waren. Dat liep goed tijdens het kamp maar thuiskomen was ook crashen en de klok rond slapen.

Quote Sleep

En voor een vakantie in een zonnig oord sta ik ook al eens graag op. Vliegtuig om 6u, geen probleem. Rise and shine! Maar dan wil ik wel 7 dagen zon of een superleuke citytrip. En ja, als er iets serieus gebeurd is en ze mij nodig hebben, mogen ze mij uiteraard ook altijd wakker maken.

Hoe plan je sporten het best in? Vaste dagen of niet?

Je vraagt dat dus wel aan degene die haar nooit aan de planning houdt ;). Ik denk dat dat ook wat afhangt van de omstandigheden. Mijn werkagenda laat het niet altijd toe om sporten op vaste dagen in te plannen. Meestal loop ik in het weekend sowieso 1 à 2 keer. Tijdens de lente/zomer doe ik daar door de week ook nog 1 à 2 loopjes bij. En ik pas mijn looptochtjes ook al eens aan aan het weerbericht. Als ik bv. op dinsdag wil lopen maar zie dat het gaat regenen maar het op woensdag droog blijft, dan ga ik liever op woensdag als mijn agenda dat toelaat. Ik ben redelijk flexibel qua inplanning, dat werkt voor mij het best. Al geef ik eerlijk toe, dat ik nu al meer dan een maand niet meer gelopen heb. Maar goed, volgend weekend herbegin ik. Beloofd!

Welke muziek vond je geweldig als tiener?

Ik heb mijn boysbandperiode gehad: Get Ready, Backstreet Boys, Blue, Westlife … Jaja, de CD’s heb ik allemaal. Maar rond m’n 14 jaar heb ik de switch naar Studio Brussel gemaakt. Krezip scheerde toen hoge toppen en Hooverphonic kwam met ‘Mad About You’. Zeker dat laatste nummer scoort nog steeds bijzonder hoog in mijn favorieten. Wat een stem had die Geike Arnaert toch. Ik ben toen ook meer kennis beginnen te maken met Belgische bands. Novastar was een van die toppers en laters bv. ook The Van Jets (helden!).

Hooverphonic

Wat is mijn lievelingseten?

Pasta! Sowieso. Met pesto, met tomatensaus, met kaassaus … Ik word echt gelukkig van een goed bord pasta. Hemels! En daarnaast de meer traditionele dingen: ik eet al eens graag frietjes en desserts met chocolade zijn de ultieme guilty pleasure. Morgen deel ik trouwens mijn favoriete, easy pasta hier op de blog.

Welk boek dat je als kind las zou je nu nog wel eens willen herlezen?

Ik heb er wel een aantal: De Koning van Katoren van Jan Terlouw (vroeger superveel gelezen), De Bakfietsbioscoop & De Katten van Kruisem van Marc de Bel, Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl en de hele Harry Potter-reeks (al was ik toen al geen kind meer).

Superhard bedankt voor de leuke vragen. Hopelijk hebben jullie iets aan de antwoorden ;). Heb je nog vragen voor mij? Stel ze gerust, misschien kan ik dan binnenkort nog eens een blogje posten met antwoorden.

Getagd , ,

0 gedachten over “Vragen staat vrij – de antwoorden

  1. Leuke antwoorden! Geike heeft idd zo’n mooie stem. In Vinegar & Salt vind ik dat nog het meest naar voren komen. Ik krijg er telkens weer kippenvel van.

Geef een reactie