Struggle of life

6 dingen waar ik van droom

Ik dook nog eens in de vragen die ik kreeg bij het begin van 40 dagen bloggen. Eentje daarvan kwam van Evi van Evi’s Journey. Zij vroeg zich af waar ik van droomde. En wel, dat was best wel een moeilijke vraag. Maar ik deed in elk geval een poging.

Eerst ging ik bij mezelf na waarom ik het zo moeilijk vond om daar op te antwoorden. Ik denk dat ik teveel in het moment leef om echt grote dromen te hebben. En veel van de dingen die ik wil, daar doe ik gewoon iets mee en ik probeer dat gewoon uit te voeren. Maar toegegeven, dat waren vaak kleinere dingen of dingen die doenbaar waren. Zoals een blog starten, een citytrip naar New York doen of een bepaalde cursus volgen.

 • Een bijberoep starten: Met stip op één. En een jaar geleden stond ik er heel kort bij om dat te doen. Maar het blijft een project dat door mijn hoofd blijft spoken en de kans bestaat dat ik het op termijn toch nog wel eens in de praktijk omzet. Ik vertelde het trouwens ook al eens in mijn blogtag. Het meest voor de hand liggende is om iets te doen met copywriting en contentcreatie. Maar stiekem wil ik ook iets meer richting coaching doen. Iets met planning, structuur, systeempjes opzetten, burn-out coaching … ik ben er nog niet uit. Maar kom, behalve een wild idee, is er nog niks concreet.
 • Een huis dat af is: Na een intensieve verbouwing is de basis van het huis klaar maar er is nog heel veel afwerking nodig (denk aan verlichting, een bureau, inbouwkasten, inkleding …). En ooit ook eens een nieuw dak en gevelbekleding.
 • Een stilteretraite: Of zoiets. Ik zou dolgraag eens een week ergens naartoe trekken om daar alleen maar te lezen, blogs te schrijven en een wandelingetje of een loopje te doen. In alle rust, waar je voor eten maar gewoon even moet aanschuiven en je daarna terug kan afzonderen. Liefst wel lekker eten, dat is een minimum voorwaarde. De Bourgondiër in mezelf wil ook iets.
 • PR in een wielerploeg: Het was vroeger mijn ultieme jeugddroom. En het is altijd blijven hangen als een soort van ideaalbeeld. Het leek mij heerlijk om 3 weken mee naar een grote ronde te gaan. En hoewel de realiteit waarschijnlijk een stuk anders is, blijf ik daar aan vasthouden. Laat het een waarschuwing zijn, niemand mag die droomballon doorprikken. De realist in mezelf weet dat ook wel ;).
 • Alles onder controle hebben: Misschien wel de grootste illusie van heel mijn dromenlijstje. De reden waarom ik altijd zo geïnteresseerd ben geweest in timemanagement cursussen, planningssessies, coachings, online opleidingen … is om alles onder controle te kunnen hebben. Maar de tijd leert me dat dat een onmogelijke opdracht is. Ik had het er afgelopen week nog over met Sofie en Chloé naar aanleiding van de Baas over eigen Tijd-cursus van Werk en Leven. Je hoopt bij elke opleiding dé ultieme tip te vinden, maar die bestaat eigenlijk gewoon niet.

En toen rondde ik mijn blog af, plande ik hem in om te verschijnen en begon ik aan mijn werkdag. En toen kwam ik plots nog op een idee. Weet je wat ik graag eens zou doen?

 • Een blogcoaching uitwerken of iets dergelijks. Met een online blogcursus en een blogdriedaagse op een inspirerende locatie. Dat lijkt me echt de max. Maar meteen bedacht ik me ook, misschien ben ik wel 5 tot 10 jaar te laat met mijn idee? Al vind ik bloggen nog altijd wel springlevend. Misschien moet ik het toch maar iets serieuzer opvatten. Wat denken jullie?

Welke droom wil jij nog ooit verwezenlijken?

Getagd , ,

5 gedachten over “6 dingen waar ik van droom

 1. Wat een heerlijke dingen allemaal!

  Een blogcursus staat hier ook al een hele poos op mijn dromenlijstje, maar ofwel ontbreekt het me aan tijd ofwel denk ik de hele tijd maar allee wie ben ik nu om daar iets zinnigs over te zeggen. Misschien moeten we onze krachten bundelen? 😉

  Een huis dat af is daar snak ik intussen ook naar, net als naar een stilteretraite. En ik droom al heel lang van de dag dat ik alle ballen in de lucht ga kunnen houden en alles onder controle ga kunnen hebben. Maar ik denk dat die retraite en een afgewerkt even wat realistischer gaan zijn 🙂

Geef een reactie