CommCommComm, Struggle of life

In mijn toolkit #1: Notion

Ik heb een nieuwe verslaving gevonden: prullen in Notion. Dank je wel aan de dames van Werk en Leven en Stephanie van Plan S daarvoor. En merci aan Ellen van The Time Hub om me de kneepjes van het vak te leren met haar online cursus. Notion is mijn nieuwe centrale tool om alles te organiseren, in combinatie met mijn bullet journal wel nog steeds.

Notion is een online tool/applicatie. Het is een soort van Evernote, meets Trello, meets databases. En dat allemaal in één tool. Maar toegegeven als je er zelf induikt, kan het wat overweldigend zijn. Ik liet me niet ontmoedigen, dook in een online cursus en verdiepte me in de mogelijkheden van Notion. En toen zag ik het licht.

Ik ben nog niet klaar om mijn bullet journal in te ruilen voor Notion maar om al de rest te vervangen, ben ik in elk geval wel fan. Ik stopte vooral al veel werk in mijn to do-lijst en heel wat andere lijstjes. En eerlijk? Die zijn intussen al wel best goed georganiseerd. Het geeft me een enorme houvast om mee aan de slag te gaan. Ik ben klaar om heel wat andere apps in te ruilen voor alleen Notion.

Ik vind het straf hoe één programmaatje zoveel mogelijkheden kan bieden. Ik kijk gefascineerd naar de set-ups van anderen en probeer de handigste dingen ook te implementeren in mijn eigen dashboard. De sandbox vind ik trouwens nog één van die superhandige dingen aan Notion. Als ik op het wereldwijde web interessante dingen tegenkom, kan ik die met een plugin gewoon droppen in Notion en één keer per week eens sorteren en doornemen. Om nog maar te zwijgen van mijn 101 ideeënlijstjes die nu allemaal verzameld staan op één plek. En mijn werk-, blog- en privé-to do’s die nu overzichtelijk samenkomen.

Of ik enthousiast ben? Het zal nog niet. Geef me nog wat meer tijd om de geeky dingen van Notion in de vingers te krijgen en ik denk dat ik nog veel superleuke dingen tevoorschijn kan toveren. Terwijl werk ik mijn dashboard nog wat verder uit en start ik in Notion nog wat pagina’s op voor nevenprojectjes. Ik vind het tof!

Ken jij Notion al? Gebruik je het zelf ook? Wat moet ik zeker eens proberen in Notion?

Getagd , ,

4 gedachten over “In mijn toolkit #1: Notion

  1. Ik heb Notion ook pas onlangs leren kennen en ben ook enorme fan! Het vervangt mijn Bullet Journal niet, maar is nu mijn extern geheugen geworden voor mijn blog en bijberoep. Al ben ik ervan overtuigd dat ik nog maar een fractie van de mogelijkheden van Notion gebruik tot nu toe.

  2. Jij overtuigde mij om die cursus van The Time Hub ook aan te schaffen 😉 Dus wie weet ben ik binnenkort ook helemaal overtuigd van Notion.

  3. In het begin was ik enorm overweldigd, maar dan volgde ik ook de cursus van Ellen en alles werd duidelijk! Ik gebruik Notion nu vooral als notitiemanager, voor taken gebruik ik nog Trello. Maar beetje bij beetje ga ik alles wel overzetten denk ik. Wat ik heel graag ooit wil maken in Notion is een Master Meal list met alle topgerechten in, die getagd zijn op ingrediënt en zo. Maar goed ja, ooit dus!

Geef een reactie