Struggle of life

Hoe gaat het met mijn doelen voor 2021?

We zijn al in maand 4 van 2021. Hoog tijd om het eerste kwartaal eens te evalueren wat mijn doelen betreft. Ik stelde voor mezelf 5 doelen op om aan te werken dit jaar. Eigenlijk was ik zelf ook benieuwd om te zien hoe ik er voor sta.

  1. Blog. Het gaat goed met Perfect Imperfect. 47 dagen bloggen heeft me geen windeieren gelegd. Er kwamen heel wat nieuwe lezers langs en heel wat trouwe lezers hebben zo goed als al mijn blogpost gelezen. Ik was keihard onder de indruk. Ik trakteerde mezelf vorige week op een week blogverlof om mijn blogplanning op orde te zetten en mijn sociale media terug wat uit te werken. Vandaag komt normaal gezien ook mijn eerste blogpost voor BlogBoost online. Daarmee geef ik meteen een beetje prijs waar ik met Evi al een aantal weken aan werk. En dat is nog maar het eerste ideetje waar we mee aan de slag gingen ;).
  2. Bewegen. Met vallen en opstaan. Er zijn weken dat ik 4 keer ga wandelen, 2 keer ga lopen en tussendoor ook nog 2-3 home work-outs doe. En er zijn weken (zoals vorige week) dat ik niet in gang te krijgen ben en liever in mijn coconnetje kruip. De sneeuw hielp ook niet echt toegegeven. En dat ik het weekend voordien redelijk hard overprikkeld was, was ook wel een spelbreker. Hoog tijd om me te herpakken deze week.
  3. Mezelf vaker op de eerste plaats zetten. Sinds de nieuwe job in combinatie met nog steeds fulltime thuiswerk, lukt dat beter. Van de drie uur verplaatsing die ik uitspaar, lukt het me om twee uur te investeren in mezelf. ’s Morgens trakteer ik mezelf op een uurtje opleiding, bloggen, lezen … kortom, zelfontwikkeling. Na de werkuren doe ik al eens een home work-out of doe ik mezelf op een leesmomentje cadeau. Toch zet ik mezelf nog te weinig op de eerste plaats, ik cijfer mezelf nog rap weg voor de goeie vrede.
  4. Lezen. Ik ben het jaar als een speer gestart met 7 boeken op een maand tijd. Intussen hol ik weer wat meer achter de feiten aan. Na 47 dagen bloggen is het tijd om mezelf wat te herpakken. Toch ben ik niet helemaal teleurgesteld want ik ben er de afgelopen weken wel in geslaagd om wat bij te lezen op vlak van blogs en nieuwsbrieven. En zelfs met de Flair ben ik bijgelezen. Dat is toch ook al iets niet?
  5. Bewuster digitaal. Vooral de afgelopen week ging dat keihard de goeie richting uit. Voor Plan Self zat ik aan 2,5 à 3u schermtijd per dag op mijn smartphone. Na Plan Self kreeg ik dat onder de 2u en sinds vorige week zit ik zelf rond het uur per dag. En ik mis het niet. Misschien moet ik daar eens een aparte blogpost over schrijven over mijn aanpak.

Al bij al mag ik dus zeker niet klagen met de tussenstand van mijn doelen voor 2021. Aan het lezen ga ik terug wat werken, net als aan het bewegen. Voor de rest ben ik vooral tevreden.

Hoe staat het met jouw doelen of goeie voornemens voor 2021? Krijg je je schermtijd onder controle?

Getagd , , ,

3 gedachten over “Hoe gaat het met mijn doelen voor 2021?

  1. Mijn voornemens voor 2021 : mijn blog verder uitwerken, veel lezen en veel reizen. Dat laatste staat nog steeds op een laag pitje omwille van corona. Het beperkt zich voorlopig tot daguitstapjes (ook leuk om doen), en ik kijk dan ook écht uit naar een eerste meerdagenreisje. Lezen doe ik dagelijks. Tot eind maart las ik zo’n 3 boeken per maand, wat volgens mij het maximum is dat ik per maand kan halen (en dat is oke😊). En mijn blog uitwerken ? Ik lees momenteel heel veel blogs van anderen, op zoek naar goede tips. Wat me automatisch brengt tot jouw 5de punt ‘Bewust digitaal’. Want die schermtijd moet ik absoluut toch wat minderen. Maar dat komt wel vanzelf, als het beter weer wordt. Dan breng ik sowieso meer tijd buiten door.
    Dus, conclusie : ook ik mag voorlopig zeker niet klagen over mijn doelen van 2021 ! 🤩

Geef een reactie