Klein en groot geluk, Struggle of life

Mijn 22 voor 2022

Het idee pikte ik ooit op bij Kelly van Tales from the Crib maar eigenlijk deed ik er nooit iets mee. Tot ik de afgelopen weken dacht, waarom maak ik niet eens zo’n 22 voor 2022-lijstje? Ik zie het niet als doelen. Meer als een lijstje aanleggen om af en toe eens tijd voor mezelf te maken. Dus hier gaan we …

 1. 25 boeken lezen, waarvan 6 vakliteratuur. 2021 was het eerste jaar waarin ik mijn leesdoel niet haalde. En dus leg ik dit jaar de lat een stuk lager. Niet moeten, maar mogen en genieten. De vakliteratuurboeken zet ik er vooral op om mezelf te stimuleren.
 2. 3 nieuwe recepten uitproberen. Als ik mijn weekmenu opmaak, bots ik altijd op gebrek aan inspiratie. Door op zoek te gaan naar nieuwe recepten om in mijn weekmenu te steken, hoop ik mijn parate kennis wat uit te breiden.
 3. Een Pitch Perfect-marathon houden. Ik ben een grote Pitch Perfect-fan. De drie films staan gewoon op de digicorder en at random zet ik ze regelmatig eens op. Zelfs gewoon als achtergrondmuziek. Maar eigenlijk wil ik ze gewoon ook eens bingewatchen in de zetel.
 4. 6 dates met vriendinnen. Ik ben niet het type dat de deur van vriendinnen platloopt. Ik ben wel het type dat graag eens bewust een (halve) dag erop uit trekt met vriendinnen. Iets eten, een leuke activiteit of gewoon een wandelingetje … dat is meer my cup of tea. Maar door corona, door drukke jobs … had ik daar de afgelopen jaren niet altijd tijd voor. Hoog tijd om dat te veranderen.
 5. Een massage. Mijn woord voor 2022 is zelfliefde. Wat dat voor mij betekent, doe ik hier nog wel eens uit de doeken binnenkort. Maar een onderdeel daarvan is mezelf af en toe eens iets gunnen. Zoals een massage dus.
 6. Een weekendje weg. Ik ben zo’n goodie two-shoes. Dus de afgelopen twee jaar kwam ik amper uit mijn kot. Als de virologen zeiden dat je je contacten beter kon beperken, dan deed ik dat gewoon. Laat staan dat we op vakantie gingen. Laat staan dat ik naar het buitenland zou trekken. No way José. Dus heb ik in 2022 wel een weekendje weg verdiend!
 7. Een volledige dag lezen. Ik las ooit eens 9 boeken in één week kerstvakantie. Vanuit dat idee wilde ik nog eens een volledige dag lezen. Ongestoord, met een hapje en een drankje in de zetel. Enkel lezen, geen andere prikkels. Heerlijk lijkt me dat.
 8. Twee keer naar de wellness. Eentje in de lijn van de massage hierboven. Zelfliefde en jezelf af en toe eens iets gunnen. Ik deed onlangs twee vriendinnen in elk geval al een bon voor de wellness cadeau onder de voorwaarde dat ik meemocht als ze hem gingen verbruiken. Kwestie van te motiveren ;).
 9. Slechts één waardevolle, duurdere opleiding volgen. Door corona volgde ik de afgelopen jaren heel wat online opleidingen. De meesten rondde ik met succes af en ik haalde er veel uit. Maar het kostte me ook best wel veel tijd die ik niet aan andere dingen kon besteden. Dus wil ik investeren in één kwalitatieve opleiding, niet meer, niet minder.
 10. Een volledige dag in pyjama doorbrengen (niet ziek). Een pyjamadag. Het was eigenlijk ons plan voor oudjaar 2021, maar het is er niet van gekomen. Ik had de dagen ervoor al genoeg ziek op de zetel doorgebracht.
 11. Koekjes bakken. Deze zit al zo lang in mijn hoofd maar kwam er nog niet van. Missie 2022 dan maar.
 12. 6 datenights met de #bf. En liefst meer. Een keer om de twee maand bewust tijd inplannen lijkt me niet overdreven. Een spelletjesavond, uit eten, een uitstapje … Het maakt mij niet uit.
 13. Een nieuwe puzzel van 1000 stukjes maken. Ik maak altijd mijn oude puzzels opnieuw. Daardoor leg ik 1000 stukjes vaak in nog geen 2u tijd, op automatische piloot. Tijd om mijn brein opnieuw andere kronkels te laten maken en een nieuwe puzzel te maken. Ik kocht in de kerstvakantie alvast 3 nieuwe exemplaren.
 14. Een verjaardagsfeestje met vrienden. Iets met corona, iets met vrienden meer bewust ontmoeten en iets met verjaren in de zomer. Dat zou toch moeten lukken niet?
 15. Twee escape rooms doen. Ik hou van braingames en ik hou nog meer van escape rooms. Ik deed er intussen al 5 en ik geraakte ook 5 keer buiten. Dit jaar gun ik mezelf nog wat extra quality time en braintime.
 16. Twee keer per maand journalen. Ik wil meer journalen om mijn gedachten wat meer in kaart te brengen. Maar ken jezelf. Als ik mezelf nu zou opleggen om dat elke dag te doen, weet ik dat ik het niet haal. Laat ons dus bescheiden starten en hopen dat het vanzelf meer wordt.
 17. Een loopband kopen. Toegegeven, stiekem kocht ik die al eind 2021. Maar het is mijn plan voor 2022. Het gaat me helpen om wat meer variatie in mijn binnentrainingen te steken. Zo kan ik tussendoor terug wat meer lopen en moet ik niet enkel op beter weer hopen.
 18. Een wandeling van meer dan 15km maken. Ik hou van wandelen en ik hou van de natuur. Dus wil ik graag eens in de natuur duiken voor een lange wandeling. Uitwaaien, genieten en het hoofd wat rust gunnen.
 19. Naar de osteopaat. Ik ben zo’n exemplaar dat regelmatig eens last heeft van nek, schouders en onderrug. Veel bureauwerk en slechte houding wellicht. Ik compenseer dat met regelmatig bewegen, maar in periodes dat dat niet lukt, duiken de pijntjes terug op. Tijd om dat eens deftig onder handen te laten nemen.
 20. 10 km lopen. Ik geraakte tot 8km in 2021, nu wil ik het nog wat uitbreiden. Vandaar ook die loopband.
 21. Een nieuwe vaste schoonheidsspecialiste zoeken. Plan zelfliefde en jezelf iets gunnen. Ik zoek iemand die alles doet, de standaard manicure-pedicure dingen maar even goed een welnessbehandeling om gewoon te genieten. Het blijkt niet zo eenvoudig om er eentje te vinden. Suggesties welkom.
 22. Een boekenuitstap doen. Een van de nieuwe boekenbeursconcepten of dat dagje Kortrijk voor Boekenhuis Theoria dat ik eigenlijk in 2021 met Fiekefatjerietjes en Zwartraafje ging doen. Het maakt me niet uit, zolang het maar om boeken gaat.

Ik hoop dat deze 22 voor kansen creëren voor mezelf. Het mag geen verplichting zijn in elk geval. Ik wil vooral meer genieten in 2022!

Maakte jij ook een 22 voor 2022-lijstje? Wat staat er bij jou op of wat zou je er zeker opzetten?

Getagd

12 gedachten over “Mijn 22 voor 2022

 1. Leuke lijst!
  Jaren geleden maakte ik ook zo’n doelenlijstjes (of dingen-die-ik-graag-wil-doen-lijstjes), maar sinds vorig jaar, en zeker sinds de burn-out, heb ik me er niet meer aan durven wagen.
  Nu zie ik ze talrijk bij anderen opduiken, en kriebelt het toch om ook een lijstje op te stellen. Niet puur met doelen, maar vooral als focus, zoals Evi het op haar blog omschreef.
  Twijfel, twijfel, maar jouw laatste puntje is alvast eentje dat er ook op komt, en waar ik al heel lang naar uitkijk :-).

  1. De 22 staan voor mij eigenlijk nog los van mijn doelen. Of het is eerder een vertaling van een van de doelen :). Het is ook geen must maar creëert eerder kansen :). De eerste keer dat ik eens aan 22 geraak trouwens haha. En die laatste is zeker niet de minste trouwens in mijn lijstje! Een belangrijke to do :).

   1. Zeker weten!
    Heb je dan nog een aparte doelenlijst? Hoe zorg jij ervoor dat het je dan lukt? Hang je de lijst ergens in het zicht? Bij mij schuilt daar vaak het probleem, dat ik te weinig reviewmomentjes inplan :-).

    1. Ik heb per luik (privé, werk, bijberoep en blog) een aantal doelen vastgelegd. En elke maand leg ik specifieke accenten die ik dan review aan het eind van de maand. Mijn 22 voor 2022 hangen wel boven mijn bureau. Alles zit ook in mijn Notion :).

 2. Zelf maak ik geen lijstjes, maar ik lees ze wel graag bij anderen 🙂 Vaak omdat ik ze inspirerend vind en er onbewust wat elementen uit overneem voor mezelf. Zo ben ik zeer benieuwd naar je ervaringen met de loopband!

 3. Oh daar staan hele leuke dingen tussen 🙂 En ze lijken me ook allemaal best wel haalbaar te zijn. Ben nu al benieuwd naar jouw verwezenlijkingen en verslagen daarvan 😉

 4. Wat een leuk lijstje! Ik maak er sinds een paar jaar ook ieder jaar eentje, maar ik vond het dit jaar opvallend moeilijk om hem gevuld te krijgen. Ik vraag me nog steeds af waar dat nu aan ligt.

 5. Wauw jij bent een snelle puzzelaar. Dat afspraakje gaat er dit jaar echt een keer van komen hoor. Londen heb ik dan misschien nog een jaartje voor me uit geschoven maar met twee lieve blogvriendinnen afspreken zodat ik één van hen voor het eerst ook eens offline kan ontmoeten wil ik liever niet te lang meer uitstellen. Mocht je trouwens nog eens in Antwerpen moeten zijn voor het werk dan wil ik gerust ook een keer naar daar komen voor een snelle lunchdate of zo. Puntje twee zou me goed afgaan want ik blijf af en toe nieuwe recepten uitproberen. Vanavond bijvoorbeeld want dan staat er een veganistische pilav met ondermeer rozijnen, peer en wortel op het menu.

Geef een reactie