Struggle of life

Woord voor 2022 – Zelfliefde

Woord van 2022, Zelfliefde

Januari is zo’n typische maand om vooruit te blikken op wat gaat komen. Of wat je zou willen dat gaat komen. Dus passeren er hier deze maand wel een paar blogposts die daar op aansluiten. Ik haalde het in mijn 22 voor 2022 al eens aan, mijn woord voor 2022 is zelfliefde. Ik voel bij sommigen de wenkbrauwen al fronsen, ‘maar Katrien, jij hebt daar de afgelopen jaren toch al veel mee gedaan?’. Wel, ik leg je graag uit waarom ik ondanks dat toch nog voor zelfliefde koos en hoe ik dat ga aanpakken.

Waarom toch zelfliefde?

Ik was eigenlijk al stelselmatig lijstjes aan het aanleggen (met doelen en met de 22 voor 2022) toen het woord plotseling in mijn hoofd opkwam. De rode draad die ik door alles heen zag was dat ik quasi altijd mijn eigen, persoonlijke, passieprojectjes opzijschoof om dingen voor anderen te doen.

In mijn weekplanning leg ik alles vast. Vergaderingen, sportmomenten, afspraken, ontmoetingen met mensen … En die laat ik eigenlijk nooit sneuvelen, tenzij ik ziek ben of er echt iets heel heel dringend in de plaats moet komen. Maar de momenten die ik inplan om aan mezelf of voor mezelf te werken, die schuiven van hot naar her en zijn de eerste dingen die meteen terug geschrapt worden in mijn planning. Deels omdat ik ze te snel inruil voor anderen dingen. Deels ook omdat ik ze consequent ’s avonds inplande en dat nu niet meteen mijn productiefste moment van de dag is. Met als gevolg: ik liep achterop met online cursussen die ik volgde, mijn blog kreeg maandenlang geen blogposts meer en ik moest dringend promo beginnen te maken voor mijn eigen zaak ContentKat. Dat moest anders in 2022.

Insert de Review & Reset workshop bij Plan S waar ik ging terugkijken op 2021 en vooruitblikte naar 2022. En alle puzzelstukjes vielen in elkaar. In 2022 wilde ik vooral beter voor mezelf zorgen en mezelf iets gunnen.

Hoe ga ik dat aanpakken?

Vooral door die momentjes voor mezelf voorop te stellen. Ik gun mijn passieprojectjes door de week dagelijks mijn beste moment van de dag. Dat is tussen 6.30u en 8u. Mijn meest productieve moment van de dag gaat naar mezelf. En in het weekend plan ik ook minstens 2 blokken van 2u in om aan diezelfde dingen te kunnen werken. Het afgelopen jaar investeerde ik dat blok vooral in sporten. En dat werkte. Ik heb nog nooit zoveel gesport als het afgelopen jaar. Maar toch voelde dat niet helemaal juist want het ging ten koste van die dingen die ik écht met liefde en overtuiging doe. Dus ging ik op zoek naar andere momenten om te sporten, bv. een groepsles BBB op maandagavond. En gaat mijn beste moment van de dag naar mijn passieprojectjes.

Wat houden die beste momenten concreet in? De afgelopen week werkte ik zo op dinsdagochtend bv. aan de laatste dingen van de GYST-cursus van Plan S, op woensdagochtend verdiepte ik me in de SEO-cursus van Indira van Studio SEO, op donderdagochtend schreef ik oa. deze blogpost en vrijdagochtend ging ik aan de slag voor mijn hoofdberoep omdat ik overdag een leuk projectje had gepland met Evi en Stephanie van Plan S. Deze week vertaalt zich dat in: lezen op de trein om te gaan werken in Hasselt op maandag, journalen op dinsdagochtend, het laatste stukje van de SEO-cursus op woensdag, lezen op de trein om te gaan werken in Brussel op donderdag en blogposts schrijven op vrijdag. In weekend werk ik dan vooral aan mijn opdrachten voor ContentKat bv.

Voorlopig lijkt het me prima te bevallen en zijn de resultaten er wel naar. Ik voel dat ik plots veel meer vooruitgang begin te boeken op verschillende vlakken en dat werkt in elk geval motiverend om het vol te houden.

Heb jij een woord voor 2022? Wat is het of wat zou het kunnen zijn en waarom? Ik ben heel benieuwd en ik laat me graag inspireren voor komende jaren!

Getagd , ,

6 gedachten over “Woord voor 2022 – Zelfliefde

  1. Ik koos voor zelfzorg en als ik het hier lees leunt het dicht aan bij wat jij met zelfliefde wil bereiken. Namelijk mezelf vaker op de eerste plek zetten en mezelf belangrijk genoeg vinden om dingen voor mezelf te doen.

  2. Mooi en heel herkenbaar! Dat anderhalf uur elke ochtend lijkt me zo zalig! Ik kijk al uit naar de dagen waarop Juliette langer zal slapen :-).
    Hier wordt het ‘groei’. Nadat 2021 een jaar was van stilstaan (zo lijkt het toch), wil ik dit jaar vooral verder blijven werken aan persoonlijke groei.

  3. Mijn woord voor 2022 is ook zelfliefde maar wel met een heel andere invulling dan bij jou 🙂 Een blogpost daarover staat klaar voor later deze maand.

Geef een reactie