Struggle of life

4 redenen waarom je Plan Self zou moeten volgen (+ bonus)

Zelfzorg en balans vinden dankzij Plan S

Ik mag me al bijna een jaar een afgestudeerde Plan Self’er noemen. (Toen nog) 4 maanden lang werkte ik hard om terug wat balans te vinden in mijn leven dat grondig overhoop was geschud na een woelig jaar. En niet alleen door corona. Ja, het was door de modderen ploeteren. Maar ik wist dat ik voor mezelf de zwaarste stappen al achter de rug had. Een rustigere werkomgeving en de weg terug naar boven in mijn zoektocht naar meer balans. Plan Self was daar gewoon de perfecte aanvulling op.

Kort na het traject schreef ik al eens een eerste blogpost over mijn ervaringen. Het ging toen vooral over de 7 dingen die ik over mezelf leerde dankzij Plan Self. Maar ik leerde er niet alleen mezelf beter kennen, ik leerde ook veel over hoe ik mijn leven weer wat meer in balans kon krijgen. Zelfs na een jaar ben ik nog steeds een groot believer van het traject. Dat zeg ik niet alleen omdat ik intussen met ContentKat de teksten voor Stephanie schrijf. Het traject is gewoon waardevol. Waarom? Dat leg ik je graag uit.

4 redenen waarom je Plan Self moet volgen

  • Maatwerk. Meteen de belangrijkste reden. Ik kan niet genoeg benadrukken wat een straf maatwerk Stephanie van Plan S eigenlijk levert. En ja, de grote lijnen van het traject zijn voor iedereen hetzelfde, maar toch was mijn traject niet hetzelfde als dat van iemand anders. Ik stond niet meer op het punt dat ik tegen de muur ging lopen. Ik zat intussen al in mijn heropbouw. Mijn Plan Self-traject bouwde daar dus gewoon op verder. Dankzij de individuele calls kon ik echt aan de slag met mijn struggles, mijn vragen en mijn valkuilen. Ik kon langer blijven stilstaan bij de dingen waar het nodig was en ik kon sneller vooruit bij die dingen die voor mij al een evidentie waren. In the end, finish je toch gewoon samen met de rest. De individuele opdrachten aangepast aan mijn noden waren een bijzonder waardevolle extra.
  • Minder vrijblijvend. Je zou kunnen denken dat Plan Self wel een redelijk strakke timing hanteert. En ergens is dat wel zo. In 5 maanden zo’n traject afleggen. Het is geen lachtertje. Je komt jezelf verschillende keren tegen. Maar tegelijk stimuleren die vastgelegde deadlines je wel. Je bent veel meer gedreven om de opdrachten uit te voeren. Je leert gewoon tijd inbouwen voor de oefeningen om zo ook mee te blijven tijdens de individuele en groepscalls. Het heeft ook gewoon geen zin om alles te laten liggen. Tackle maar meteen dat uitstelgedrag en pak gewoon alles aan. Na 5 maanden pluk je er ongetwijfeld de vruchten van.
  • Ontdek jezelf. Ik vertelde het al in mijn blogpost van vorig jaar. Als er één ding is dat ik absoluut overgehouden heb aan Plan Self, dan is het een veel grotere bewustwording. Je leert jezelf kennen. Plan Self verplicht je ook om bij bepaalde dingen stil te staan. Waarom doe je dingen? Voor wie doe je dingen? En zorgen die dingen ervoor dat je je doelen bereikt die je zou willen bereiken? Stevige denkoefeningen. Maar ik heb er zoveel aan gehad. Mijn rationele, analytisch ik moest eindelijk eens meer gaan voelen. Niet bepaald mijn sterkste kant, maar stilaan geraak ik er wel. Dat laatste is nog steeds een work in progress.
  • Tem je demonen. Ik heb er drie. Perfectionisme, people pleaser en multipassionate. En nee, je bent daar niet vanaf in 5 maanden. Maar je hebt wel stappen in de goeie richting gezet. Door te werken vanuit je doelen maak je keuzes, kies je vaker voor jezelf en leer je dat je acties uitwerken voldoende is om een doel te halen. Er moet geen extra, perfecte laag bovenop liggen.

’t Is met een bonus!

Ja, ik ben enthousiast in Plan Self omdat de meerwaarde echt groot is. Dus mag ik van Stephanie mijn enthousiasme delen! Wil je je inschrijven voor Plan Self? Zet je dan nog snel op de wachtlijst. Maandag 24 januari openen de deuren voor de geïnteresseerden op de wachtlijst en kan je een mooie korting én superleuke bonussen scoren. Ik heb ze stiekem al gezien, dus het is echt wel de moeite.

En dat is nog niet alles. Want de eerste 5 die zich aanmelden met de code PLANKATRIEN krijgen daar bovenop nog eens 30 euro korting. Zeg nu zelf, dat is toch een mooi aanbod! De code is geldig van 24 januari tot 13 februari.

Ik verdien er trouwens niks aan om deze blogpost te maken en de code te delen. Ik ben gewoon een overtuigde Plan Self’er die met plezier ambassadeur is.

Mijn allereerste podcast

Wil je nog meer weten over mijn ervaringen met Plan Self? Evi van Evi’s Journey en ik namen onlangs samen met Stephanie een podcast op over het traject. Een aanrader, al zeg ik het zelf. Ik ben er stiekem best wel heel trots op. Mijn allereerste podcastopname! De eerste reacties waren in elk geval al enorm positief en daar ben ik wel heel blij mee! 🙂

Beluister de podcast in de podcast app van Apple.

Beluister de podcast op Spotify.

Getagd , , ,

5 gedachten over “4 redenen waarom je Plan Self zou moeten volgen (+ bonus)

  1. Ik kan bovenstaande alleen maar beamen 🙂 Zo zo zo blij dat ik mezelf inschreef voor de tweede editie van Plan Self (op jouw aanraden trouwens!). Want ik leerde er zo ongelooflijk veel uit. En uiteraard ook zot content dat ik samen met jou en Stephanie een podcast mocht opnemen 🙂

  2. De podcast vond ik zeker de moeite! Ik volg Stephanie en haar trajecten nu al een tijdje, maar schreef me – behalve voor enkele e-courses – nog nergens voor in. Dit traject spreekt me zeker aan, maar ik ga toch nog even wachten tot de volgende lancering, omdat ik anders – mezelf kennende – te veel hooi op mijn vork neem.

    1. Dat snap ik! Ik kan het in elk geval alleen maar aanraden. En ik vind het zelf minder intensief dan veel andere trajecten. Omdat het meer verweven zit in dingen die ik sowieso al doe en dat ik op dat moment gewoon wat meer aandacht moet geven aan bepaalde dingen.

Geef een reactie