Klein en groot geluk

London Baby (1)

Een tijdje geleden boekte ik met E. een tripje naar Londen. Dankzij de pocket uit Flair kregen we heel wat korting en extra voordelen. Een kans die we niet konden laten liggen. Zaterdag 5 april was het dan zover, we stapten de Eurostar op richting London St. Pancras.

Veel te vroeg ging de wekker die zaterdagmorgen. 5 u is zelfs voor mij vroeg. Tegen 6.15 u stapten E. en ik in Limburg de trein op richting Brussel-Zuid. Onderweg had ik steeds het gevoel dat ik heel wat dingen vergeten was die toch wel noodzakelijk bleken te zijn. Uiteindelijk bleek dat nogal goed mee te vallen. Rond half acht kwamen we aan in Brussel-Zuid. Nog ruim de tijd voor een drankje vooraleer we zouden moeten instappen.

Vrij stipt vertrok de Eurostar richting Londen. Ruim twee uur na het vertrek reden we St. Pancras binnen. Met de valies aan de hand staken we de straat over naar King’s Cross. Harry Potter-fans die we zijn, moesten we wel een bezoekje brengen aan ‘platform 9 3/4′.

Van King’s Cross ging het met de metro richting Hyde Park. Leve de Oysterkaart! Ons hotel lag op een straat van Hyde Park dus we waren vrij snel waar we moesten zijn: Hotel Byron. We werden vriendelijk ontvangen en ondanks het feit dat we veel te vroeg waren voor de check-in mochten we toch al de kamer op. Die was al volledig klaar om ons te ontvangen ;).

Valiezen afgezet. Klaar om Londen te verkennen. Waarom ver starten als je vlakbij de deur een pareltje hebt liggen? Hyde Park werd dus onze eerste stop. Veel groter dan ik me had voorgesteld maar wel mooi en heel gevarieerd. Een park met grote open vlaktes, veel bomen, ruimte voor sporters, ruimte voor wandelaars, aangelegde fonteinen, veel drinkkraantjes en hier en daar een eetkraampje.

Van Hyde Park ging het naar Harrods. Het wereldbekende winkelpaleis. Ik had een grootse voorstelling bij Harrods, een herinnering uit mijn vorig bezoek. Maar nu ik er opnieuw kwam, leek het precies toch wat minder indrukwekkend. Misschien heb ik al teveel citytripjes gedaan om hier nog van onder de indruk te zijn ;). Van Harrods ging het via nog wat winkels (Topshop!) naar Buckingham Palace en verder naar Piccadilly Circus. Niet zo indrukwekkend als Times Square maar het mag er toch ook wel zijn.

Na Piccadilly waren de batterijtjes ver op. Tijd om iets te zoeken om te eten. De bovenverdieping van Waterstones bleek meer dan geschikt. Housemade limonade en een heerlijke pasta. De Engelsen verbaasden me op de eerste avond met hun eten. Buikje rond gegeten en met de metro terug naar het hotel. Morgen zou het weer vroeg dag zijn.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “London Baby (1)

Geef een reactie