Klein en groot geluk

London Baby (3)

Tijd voor the classic London style. Heel wat bekende Londense monumenten op één dag. Een stevig Engels ontbijt zorgde voor een goeie fond. Energie genoeg opgeslagen voor heel wat stapkilometers.

De metro op richting the Thames en uitstappen vlakbij Westminster Abbey. Een eerste monument in een rijtje van vele langs de Thames. Want nog maar het hoekje om ligt the Big Ben je op te wachten. Hij brengt je helemaal aan het water. Brug over voor een beter overzicht en je komt zomaar bij Waterloo Station en de London Eye.

Het pad langs de Thames is trouwens een bijzonder leuke wandelplek. Je botst er op heel wat leuke ontdekkingen. Een overdekte skateplek bijvoorbeeld vol met knappe graffiti. Ik heb er toch even in rondgelopen om te genieten van wat op het eerste zicht een vervallen of duister plekje leek. Maar als je het dan in detail bekijk, merk je pas het ‘leven’ op.

Langs de Millennium Bridge, Tate Modern, Saint Pauls Cathedral en Tower Bridge belandden we bij de London Tower. Toch kozen we er voor om niet binnen te gaan in de London Tower maar de straat over te steken naar Saint Katherine’s Docks. Een pareltje van rust midden in het toeristische centrum van Londen. Een soort van jachthaven als oase van rust. Ja, we hadden een prachtig stukje Londen ontdekt.

Een stevige wandeling langs de Thames bracht ons al halfweg in de namiddag. Tijd om iets te eten en nog wat extra plekjes te verkennen. Volgende stop op ons lijstje: Covent Garden. Om dan door te wandelen naar Trafalgar Square. We voegden er graag China Town nog aan toe.

Getagd , , , , , , , ,

0 gedachten over “London Baby (3)

Geef een reactie