Klein en groot geluk

Weekendje Milaan – food & drinks!

Mijn eerste reis naar Italië. Het land van de pizza en de pasta, of toch in ieder geval in mijn fantasie. Dat kon niet anders dan topadresjes opleveren om te eten. Eerlijk? Het eten was hemels, de drankjes navenant om nog maar van de gelato’s te zwijgen. Een weekendje om duimen en vingers van af te likken.

Ik heb drie dagen superlekker gegeten. De moeite dus om de topadresjes eens op een rijtje te plaatsen.

Food:

  • Vlakbij Teatro alla Scala is er een klein zaakje, iets verder dan Café Trussardi. De naam ben ik intussen vergeten en kan ik niet terug vinden op het wereldwijde web. Maar het is een smal zaakje met een klein terrasje voor. Ideaal voor een snelle hap. Ze serveren er heerlijke broodjes, warm, met mozzarella en tomaat. Op het menu ook slaatjes (die er trouwens ook heel smakelijk uitzagen!).
  • Vlakbij de Ferrari Store heb je ‘al panino‘. Ook daar kwam het water me al in de mond toen ik alle overheerlijke borden zag passeren. Ik koos voor een variant op de vorige met Italiaanse ham. Mijn buikje was gevuld en ik kon er weer tegen voor een paar uur.

Drinks:

  • Wij gaven ons maar al te graag over aan de Italiaanse ‘aperitief’ gewoonte.  Heel toevallig belandden we in de Martini Bar Dolce & Gabbana. Superleuke locatie, ergens tussen terras en lounge. Op het menu heerlijke wijn, zalige cocktails en een paar kleine snacks. De hoge prijzen per drankje verbazen je in eerste instantie. Maar als dan blijkt dat je er een heel arsenaal hapjes bovenop krijgt voor diezelfde prijs, valt dat nog best mee. Laat je verrassen door wat de obers blijven aanbrengen!

De gelato-aanbevelingen lieten we ons graag geven door de ‘100% Milaan’-gids.

  • Vanilla Gelati Italiani ligt vlakbij de Duomo. Hou je vast voor een volledig gamma van verschillende smaken ijs. Heerlijk Italiaans ijs, smeuïg en romig. Niet goed voor de lijn, maar uitstekend voor je smaakpapillen.
  • Ook Bar Castello (vlakbij het Castello zoals de naam al zegt) biedt waar voor zijn geld. Je krijgt er maar liefst drie smaken in één ijsje. En als je eens lief lacht naar de ijsjesschepper doet hij er graag nog een vleugje van een vierde smaak bij. Je zou voor minder al eens terugkomen.

Milaan, ik hou van je culinaire gewoonten!

Getagd , , , , , , , , , ,

0 gedachten over “Weekendje Milaan – food & drinks!

Geef een reactie