Klein en groot geluk

Concert: Joost Zweegers solo – Novastar Inside

Een tijdje terug trok ik naar Cultuurcentrum Hasselt. Bijna een jaar geleden al kocht ik tickets voor Novastar. Toch wel een van de bands waar mijn liefde voor écht goeie muziek begonnen is. Ik was benieuwd naar wat de avond zou brengen.

In het voorprogramma stond Maaike Ouboter, bekend van ‘Dat ik je mis’. Maar ze bewees snel dat ze meer is dan een one hit-wonder. Al heb ik ook met grote ogen naar haar schoenen gekeken. Bewonderenswaardig om die hakken vol te houden tijdens het optreden.

Na een korte pauze was het dan eindelijk aan Joost Zweegers. In een nonchalant kostuum en een paar sneeuwwitte sneakers kwam hij het podium op. Duidelijk een paar kilo’s bijgekomen maar de muziekstreken was vos Joost duidelijk nog niet verleerd.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=okqdkuIXBMY?list=PLRHVUNjM2xhMO2eHOj9wYBxh0VHl78ojt]

Hij bracht zijn muziek zoals hij de nummers zou maken in zijn kelder. Of zoals hij vroeger deed als straatmuzikant. Redelijk puur en back to basics. Het was zowat een best of van alle grote, bekende nummers. Denk aan The best is yet to come, Caramia, Closer to you of Kabul. Goed voor bijna 90 minuten luisterplezier.

En dat voor een enthousiast thuispubliek (zo goed als) dat met veel plezier zijn verzoekjes doorspeelde. Joost Zweegers, ge zijt ne krak en ik heb er ongelooflijk hard van genoten.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Concert: Joost Zweegers solo – Novastar Inside

Geef een reactie