Klein en groot geluk

Visit: Sint-Truiden, de hometown

Onlangs kreeg ik een berichtje van een bevriende fotograaf. Hij kwam tijdens de feestdagen naar Sint-Truiden en was op zoek naar wat tips en must do’s om te doen in die periode. Een lijstje dat ik maar al te graag herwerk naar een blogbericht om te delen met jullie.

Shoppen

  • Kleren: Mijn all-time favorite om kleren te shoppen moet wel Caleche zijn. Ze hebben er topmerken zoals Liu Jo, Essentiel en Armani. En in de kelderverdieping vind je ook heel wat jeugdigere merken. Vind ik daar m’n gading niet (en dat is quasi onmogelijk), dan vind ik het zeker wel in dochterwinkel Decadence de Luxe. Toffe, originele stukken tegen een betaalbare prijs. Goed passende badmode, degelijke lingerie en leuke slaapkledij vind je bij Mimosa. Dankzij de hulp van de supertoffe assistentes kom je er zeker niet met lege handen buiten. Ik ben fan van de strandkledij van Prima Donna en de fleurige pyjama’s van Made by Pip. Voor goedkope basics spring ik ook nog eens graag binnen bij H&M. Al investeer ik de laatste tijd iets meer in iets degelijkere basics van bij Caleche omdat die toch meer tegen een stoot kunnen en dus langer meegaan. En kwaliteit, dat betaal je.
  • Schoenen: Goeie basic schoenen koop ik graag bij Eleganza en Entbroekx. Wil ik een iets specialer exemplaar? Dan spring ik eens binnen bij Sumor. Sumor brengt een aantal leuke merken samen in één winkel. Denk aan Guess of Michael Kors.
  • Varia: Mijn fotografiemateriaal koop ik steevast bij Selexion Foto Robyns. Kwaliteit en topservice gecombineerd in één winkel. Zelfs met de kleinste, domste vraag kan ik bij hen terecht. Een zegen voor elke fotograaf. Leuke accessoires, bedeltjes voor mijn Pandora-armband of cadeautjes voor de speciallekes, die vind ik bij Juwelier Willems. Mocht mijn kas beter gespijsd zijn, ik zou vaker langsgaan denk ik! Ook in de Standaard Boekhandel ben ik al jaren vaste klant. Zelfs al vind je niet wat je zoekt in de winkel, dan zorgen ze er wel voor dat het besteld wordt en op korte termijn beschikbaar is.
Quote Shoppen
Found on Google, mnuel.nl

Eten en drinken

  • Drankjes: Afspreken met vrienden om gezellig iets te drinken? Dat doe ik graag in de Barza. Wat lijkt op een uitgaanscafé voor het jonge volkje trekt toch een iets ouder publiek. Maar dankzij hun overheerlijke cocktails (Lazy Red Cheek graag!) en hun lekkere gin tonics, verzamelen we er graag. Als we echt eens in de watten gelegd willen worden met een gin tonics op maat, dan vind je ons aan de andere kant van de markt in de Casbar. Het kleine broertje van danscafé Balthazar dat er vlak langs ligt.
  • Snack: Wil je gezellig iets gaan eten of op zoek naar een snelle hap tussendoor? Dan spring je best eens binnen in het Nieuwscafé. Een tof interieur en superlekker eten. Een uitstekende locatie om bij te praten met vriendinnen. Als ik zin heb in pizza of overheerlijke pasta? Dan ga ik wat verder in de straat naar de Italia Bar. Vaak voor een pasta pesto of een pizza l’Angelo Rosso.
  • Uit eten: Een paar keer per jaar steek ik eens graag voor een paar uur mijn voeten onder tafel. In eigen stad doe ik dat graag bij l’Angelo Rosso. Een pand wat vroeger een nostalgische snoepwinkel was (de Rode Engel, heb je ‘em?). Heerlijke Italiaanse keuken. De gamba’s op de plancha met stip op nummer 1 van mijn favorieten. Qua Griekse restaurants hebben we ook een toppertje in huis: Le Greco. De Souvlaki’s zijn een aanrader!

Must do’s

  • Ik vind Sint-Truiden uitstekend terrein voor mooie wandelingen. Zo kan je nog tot 14 februari bij het vallen van de avond door de verlichte stad wandelen onder de noemer ‘Sint-Truiden by Lights’. Heel wat grote en kleine monumenten in Sint-Truiden zijn voorzien van aangepaste verlichting. Ik checkte de wandeling eind november al en zelfs voor mij was het nog een leuke ontdekking.
WP_20151128_19_57_03_Pro
© Tom Mignolet
  • Wie een prachtig overzicht over de stad wil, moet op een heldere dag zeker de abdijtoren eens beklimmen. Enkel voor de durvers want geen aanrader voor mensen met hoogtevrees. De trappen zijn immers open en gemaakt van ijzeren roosters waar je door kan kijken. Ook al ben ik zelf niet de heldin van grote hoogtes, ik heb me toch al naar boven gewaagd. En geen zorgen, eens boven heb je het ergste gehad. De afdaling van de toren is volledig binnen.
DSC_2685.JPG
© Katrien Wittemans
  • Wie een kort ommetje wil maken of de ideale looppiste zoekt, kan terecht in domein Speelhof. Natuurlijk overstromingsgebied. Ook ideaal voor wie een prachtige achtergrond zoekt voor een fotoscoop.
  • Rond de Paasvakantie bloeien de bloesems open en is de stad zeer toeristisch gebied. Mijn fotografiehartje bloeit dan samen met de bloesems helemaal open. Maar ook buiten het bloesemseizoen is Haspengouw een pareltje om door te wandelen.

Is het duidelijk dat ik toch wel van mijn thuisstad hou? Wat is jullie favoriete plekje in Sint-Truiden? Of waarom zouden jullie eens graag afzakken naar mijn thuisstad?

 

Getagd , , , , , , ,

0 gedachten over “Visit: Sint-Truiden, de hometown

Geef een reactie