Klein en groot geluk

Workshop Cocktails @ Casbar

In één van m’n eerste blogs heb ik al eens aangehaald dat KVLV tegenwoordig meer is dan a bunch of oude wijven. Dat bewezen ze vorige week maandag nog maar eens door een workshop ‘cocktails maken’ te organiseren in de Casbar in Sint-Truiden.

20 enthousiastelingen zakten af naar een van de leukste plekjes van mijn thuisstad. De leeftijd van de aanwezigen was heel uiteenlopend. Jong en oud vormden een perfecte mengelmoes. De een liet zich liever bedienen, de ander ging liever zelf aan de slag. Ik was bij de laatste soort.

Ik ben wel een cocktaildrinker. Ik kan daar enorm van genieten als ik er eens op uittrek met vriendinnen. En ik probeer eens graag nieuwe dingen. Het ideale moment dus om wat nieuwe cocktails te leren kennen.

Per twee mochten we achter de bar plaatsnemen en aan de slag gaan. Tijdens de workshop mochten we, met de hulp van de barman uiteraard, twee cocktails in elkaar knutselen. Ik koos in eerste instantie voor iets zuur/bitter maar liet me overtuigen om toch eens iets met witte rum te proberen. Nochtans ben ik geen rumfan. Het werd een lemon daiquiri: limoensap, suikerwater en witte rum. Eerlijk? Ik was aangenaam verrast. Ik heb hem met veel plezier leeggedronken ;).

Workshop Cocktails

Als tweede cocktails wilde ik toch wat creatief aan de slag met gin. Geen traditionele gin tonic, het mocht iets meer zijn. Ik mocht gin en tonic combineren met Saint-Germain likeur. Een leuke ontdekking, uitermate lekker. Dringend tijd om gewoon nog eens met de vriendinnen cocktails te gaan drinken in de Casbar.

Hier en daar kon ik nog eens proeven van een Long Island Ice Tea, Lazy Red Cheeks (njammie!), iets met passievrucht en iets vreemd met artisjok. Ik kon enkel maar vaststellen dat de cocktails die ik koos toch het beste bij me pasten ;).

Wat is jouw favoriete cocktail?

Getagd , , , , ,

Geef een reactie