Klein en groot geluk

Vooruitblik: Galaconcert

Zaterdag 7 mei is het weer zover. Dan geven we het beste van onszelf op ons Galaconcert. Wie zijn wij? Wel, dat is de K. H. Eendracht is Macht Bovelingen. De harmonie waar ik ondertussen ook al 9 jaar deel van uit maak. Een toffe, gedreven bende. Af en toe een zootje ongeregeld. Maar dat maakt het net leuk.

De afgelopen jaren werkten we steeds rond een bepaald thema. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Dit jaar zal alles in het teken van Fanfairlines staan. Een amusante trip rond de wereld. Dat het weer een gevarieerd programma zal zijn, dat staat vast.

Fanfairlines

Wat zijn m’n favoriete nummers op het programma?

  • Five songs of China – Elliot Del Borgo. Omwille van de uitdaging. Het moeten niet altijd makkelijke stukjes zijn, soms wil ik gewoon eens mijn grenzen verleggen.

  • Music from Braveheart – James Horner, arr. Johnnie Vinson. Omwille van de film maar vooral omwille van de prachtige filmmuziek.

Welke stukken ben ik liever kwijt dan rijk?

  • Alte Kameraden Swing: ik haat marskes, ik haat swing stukken en laat dit nu een combinatie van beide zijn!
  • Sinatra in Concert: al teveel gespeeld de afgelopen jaren, in ’t begin was dat fijn maar nu is het plezante er stilaan af.
  • Zorba the Greek: ik hou niet van de Sirtaki, ook niet om te spelen.

Maar goed, een concertprogramma is altijd een combinatie van stukken die je graag en minder graag speelt. En anderzijds speel je ook vooral voor de sfeer binnen de groep en bij het publiek. En voor de bitterballen achteraf! Dat ook ja ;).

De smaak te pakken gekregen? Je bent welkom op zaterdag 7 mei in Mechelen-Bovelingen!

Getagd , , ,

Geef een reactie