Boekenwurm

Gelezen: Life on Sneakers – Evi Renaux

Life on Sneakers 4

Auteur: Evi Renaux
Uitgeverij: Manteau

Stel je voor … Op een dag gebeurt er iets wat je leven compleet op z’n kop zet. Je holt van ziekenhuis naar ziekenhuis om te weten wat er mis is met je. Niemand kan een antwoord geven. En je fysieke toestand verbetert niet. Heb jij dan een plan B? Kan jij je leven over een andere boeg gooien en er toch nog het beste van maken?

Het overkwam Evi. En ze schreef haar ervaringen neer in een boek. Ik kende Evi niet maar botste bij enkele collega-bloggers op een review van het boek. Ik raakte geboeid door haar verhaal en bestelde dan ook maar snel het boek. In nog geen 12u tijd las ik het helemaal uit. Wat een verhaal.

Evi beschrijft haar medische lijdensweg. Het diepe dal waar ze in terecht kwam en hoe ze er uiteindelijk weer helemaal uit klauterde. Het verhaal werd opgebouwd rond 5 hoofdstukken. Stuk voor stuk voorgesteld door een kernwoord: onmacht, verdriet, hoop, aanvaarding en dankbaarheid. Thema’s om ook zelf eens bij stil te staan.

Ik vond het een redelijk heftig verhaal. Best aangrijpend bij momenten. De krop in mijn keel moest ik toen toch even wegslikken. Mijn bewondering voor Evi groeide met de pagina. Wat straffe madam. Dapper, een doorbijter, een voorbeeld voor elk van ons. Want wat zou jij doen als je denkt dat je leven alles heeft wat het moet hebben en dat met een vingerknip plots verandert? Al eens aan gedacht? Eerlijk gezegd, ik ook niet.

Ik heb dan ook wel wat lessen getrokken uit het boek. Misschien ook wel aangezet door die platte batterij van een paar maanden geleden. Meer en meer clues wijzen er op dat je beter wat bewuster in het hier en nu kan gaan leven. Er is niks mis met plannen maken maar vergeet zeker niet te genieten van elk moment.

Mijn plan B? Misschien moet ik het ooit nog serieus bijschaven. Maar ik wil in elk geval iets doen met storytelling. Mijn vaardigheden uitdiepen en misschien ooit wel meer doen met m’n blog. En als ik dat combineren met fotografie en sociale media, is dat mooi meegenomen!

En jij? Wat is jouw plan B?

Getagd , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Life on Sneakers – Evi Renaux

  1. Heb ik bewust niet, want alles wat ik ooit plande draaide helemaal anders uit. Het leven zal me wel geven wat ik nodig heb op het moment dat ik het nodig heb. Daarop vertrouwen is zowel mijn plan A als plan B 🙂

      1. Inderdaad, want ik zat daar maar mooi in mijn zetel met al mijn plannen toen het bedrijf waarvoor ik werkte herstructureerde en ik wat later ook nog ziek werd 🙂

Geef een reactie