Boekenwurm

Gelezen: De Vloek van Horkus & Mette – Marc de Bel

Boeken van Marc de Bel lezen als een trein. In de afgelopen weken verslond ik er dus weer een paar. Twee uiteenlopende boeken. De Vloek van Horkus voor een jong publiek, Mette voor een al iets ouder publiek. Weer goed voor heel wat uurtjes dolle leespret.

De Vloek van Horkus brengt het verhaal van drie jonge dieren uit het bos. Een jonge vos, een jonge das en een bange eekhoorn die het avontuur aangaan om hun jongere soortgenoten te redden. Ze botsen uiteraard op heel wat obstakels maar krijgen ook hulp uit onverwachte hoek. Weer een fantasierijk verhaal, ideaal om te leeskriebels te blijven houden.

Mette vertelt het verhaal van een meisje dat België inruilt voor Amerika. Samen met haar vader en broer. Ze hopen er een beter leven op te bouwen. Ze laat er grote liefde voor achter en hoopt dat Dree haar later achterna zal reizen. Een lastige en emotionele trip met heel wat hindernissen.

Bij aankomst in New York sterft haar vader en niet veel later worden ze beroofd van het geld dat hen bij familie in Moline moest brengen. Mette en broer Berre werken een tijdje in New York tot ze genoeg geld hebben om de trein naar Moline te nemen. Een weg die niet vlekkeloos loopt en waar ze moet omgaan met heel wat teleurstellingen. Tot ze toevallig botst op oude dorpsgenoten die haar vertellen dat Dree onderweg is naar Moline. Het signaal voor Mette om nog een tandje bij te steken en ze zich toch even in een moeilijk parket werkt.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: De Vloek van Horkus & Mette – Marc de Bel

Geef een reactie