Klein en groot geluk

Quizzen

Ik quiz al eens graag. Ik vind mezelf niet zo’n hele goeie quizzer maar ik doe het graag. Ik ben een allrounder. Een beetje van alle markten thuis, een grote algemene kennis maar geen expert in een bepaald thema. Niet altijd even handig op een quiz. Al kom ik wel goed uit de verf op sport- en muziekvlak.

Mijn quizervaring beperkte zich tot quizzen met de collega’s op de teambuildingsdagen of deelnemen met de collega’s aan de quiz van de KSA Studentenwerking in Leuven. Toch steeds wel met een niet-onaardig resultaat.

Fanatiek ben ik wel want wie wil er nu niet winnen? Maar ik omring me ook wel graag met sterke quizzers. Dit jaar wilde ik toch mijn quizervaring een niveau hoger tillen. Dus toen een paar vriendinnen voorstelden om een gemeente verder mee te doen aan een quiz, ging ik daar graag op in.

Baby Baby Justin Bieber
Herken je het liedje dat deze smileys voorstellen?

De aanvang lag binnen onze verwachtingen. Een 7e plek op 24 ploegen voor mijn allereerste échte quiz vond ik niet slecht. En toen we wat later opklommen naar een 2e plek waren we met verstomming geslagen. Grote hilariteit aan onze tafel. Dat was buiten onze verwachtingen. De hilariteit werd nog groter toen we aan het eind werden uitgeroepen tot de winnaars. Die hadden we niet zien komen. We bleken een ongelooflijk complementair team te hebben.

Quiz Droodle
Een leuk Droodletje

We hadden de smaak wel te pakken na dat avondje quizzen. Dus gingen we een maand later nog eens quizzen. Onze viermansploeg werd intussen uitgebreid tot 10 fervente quizzers. Dus maakten we er maar 2 ploegen van. Onze overwinning konden we niet overdoen. Mijn ploegje werd uiteindelijk 9e, ons tweede team werd 5e op 19 quizploegen. Niet onaardig, zeker niet gezien de concurrentie.

Ik heb intussen de quizsmaak wel te pakken. Het is een aangenaam avondje uit met vrienden en je leert er nog iets uit bij. Wie dus nog een quizploegmaat zoekt, ik ben kandidaat :). Je weet me wel te vinden.

Getagd , ,

Geef een reactie