Varia

Tag: Bloggers be like …

Tags. Ik had er nog nooit aan meegedaan. Al vond ik het steeds wel leuke blogs om te lezen.Toen ik deze bij Perfect Imperfections en Liquid Skies (origineel van Haremaristeit) zag staan, dacht ik ‘waarom ook niet’. Dus bij deze.

1. Hoe lang blog je al?

Rond m’n 17 jaar heb ik m’n eerste blog opgestart. Dus intussen 13-14 jaar geleden. Vroeger schreef enkel stukjes die over wielrennen gingen, intussen heb ik mijn horizonten wat verbreed.

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Ik ben begonnen met bloggen omdat ik graag schreef. Het allerleukst aan bloggen moet dan ook ongetwijfeld ‘schrijven’ zijn. Onderweg losse ideeën oppikken, soms met hele flarden tekst in je hoofd rondlopen, die zo snel mogelijk neerpennen om ze niet kwijt te raken, achteraf alle ideeën en flarden in een logische volgorde steken … Ja, dat vind ik nu net het leuke aan bloggen. Op de een of ander manier geraak ik altijd beter uit m’n woorden door ze neer te schrijven dan door ze te vertellen.

Het allerstomst? Goh, ik heb er weinig tot geen last van. Maar soms merk je wel die onderlinge concurrentie tussen sommige bloggers. Uitpakken met scoops of uitstapjes. En dat vind ik wel zonde. Zeker omdat de kwaliteit van de blog er soms ook onder gaat lijden. Laat mij dan maar in m’n hoekje rustig tekstjes zitten schrijven. Ik raak er mijn ei mee kwijt en dat is het belangrijkste.

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

In tegenstelling tot vroeger pak ik het nu allemaal veel planmatiger aan. Gestructureerder. Ook al omdat ik nu minder vrije tijd heb dan toen ik ooit begon. Dat in combinatie met mijn perfectionisme. Dat is niet altijd een positieve eigenschap. Maar het zorgt er wel voor dat ik hier een plekje kan creëren dat echt van mezelf is. Iets waar ik trots op ben.

Aan de fotografie wil ik nog sleutelen. Ik maak er gewoonweg te weinig tijd voor. Ik wil vooral kunnen schrijven en reken dan vaak op mijn fotoarchief. Dus dat is zeker nog een werkpuntje.

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Ik volg bijna enkel Nederlandstalige blogs. Deels bewust, omdat het makkelijker leest en ik de nuances beter meekrijg. Deels onbewust omdat ik mijn gading toch al voor een groot stuk in de Nederlandstalige blogs vind. Mijn absolute favorieten heb ik onlangs al eens opgelijst.

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen?

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Dat bloggers enkel bloggen om in de kijker te staan of dingen gratis te krijgen. In mijn geval dan toch zeker niet. Een anonieme blog stond aanvankelijk op mijn verlanglijstje. Maar toch heb ik daar uiteindelijk van afgezien. De combinatie van onderwerpen zou toch al snel naar mij leiden vrees ik en daarnaast wilde ik me niet wegsteken. Noem het een soort van verantwoordelijkheidsgevoel. De verantwoordelijkheid opnemen van dingen die je schrijft. En dingen gratis krijgen is ook relatief. Ik blijf graag onafhankelijk omdat het zo veel makkelijker is om een mening te kunnen hebben. Ik wil mijn kritische blik graag behouden. Enkel als het echt in mijn kraam past, wil ik er eens over nadenken en dan nog is het aanbod vrij beperkt. Ik wil met veel plezier ambassadeur zijn van de dingen die ik leuk vind en in 99% van de gevallen staat daar niks tegenover.

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Ik ken de bloggersclichés niet echt. Dus misschien maak ik me daar onbewust af en toe wel aan schuldig. Dan mag je het me zeker laten weten!

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Ik doe alles volledig zelf. Ik schrijf, ik duik in mijn fotoarchief of maak wat shots met m’n smartphone. Het schrijven op zich blijft bij mij de kern. Daarom ook de keuze voor een standaard lay-out en een gratis wordpress. Ik wil alle tijd die ik in m’n blog kan steken, steken in het schrijven en niet in het prullen met skins of lay-out.

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Ik volg 22 blogs op Bloglovin’ en 22 via de WordPresslezer. Al zitten daar wel overlappingen tussen. Ik zoek al een tijdje specifiek naar wielerblogs zoals die van Annelore. Maar ik vind er eigenlijk amper. Voor de rest hou ik vooral van blogs over boeken, muziek, beetje lifestyle …

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

Ik plan quasi alles van tevoren in. Slechts uitzonderlijk post ik eens iets live. Dat geeft mij een soort van houvast en zorgt er voor dat ik mijn vrije tijd optimaal kan benutten. Soms zou ik liever wat meer live bloggen maar dat laat m’n agenda niet toe.

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Dé basis vind je in het Blogboek van Tales from the Crib Kelly. Hoewel ik veel van die tips sowieso al deed, vind ik het gewoon nuttig om alles nog eens regelmatig op te frissen. Maar dé tip bij uitstek vind ik je blog altijd en overal in je achterhoofd houden. Vroeger miste ik vaak kansen of onderwerpen omdat ik er niet bij stil stond dat ik daar een blog over kon schrijven. Nu verzamel ik heel wat losse ideetjes in de notitieapp van mijn smartphone en door alle agenda’s te verzamelen in één app, kan ik ook veel beter bijhouden waar er kansen liggen.

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Dankzij KBC mocht ik een jaar geleden gratis tickets uitdelen voor de Superprestigecrossen. Daarenboven mocht ik zelf ook nog eens gratis naar al die crossen gaan kijken. Ideaal voor een wielerliefhebber als ik. Ik heb in dat jaar wel wat dolle uurtjes crosspret beleefd. Voor de rest vind ik het leuk als mijn blog gedeeld wordt wanneer ik het niet verwacht of door mensen waar ik naar opkijk. Dat is steeds een motivatieboost om het nog beter te gaan doen.

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Mijn oude blogs verwijderen. Perfect Imperfect moet intussen al de vierde of vijfde blog zijn die ik opstartte. In de periodes dat ik minder tijd had en dus enkele maanden/jaren niet blogde, besloot ik steeds om mijn vorige blog te deleten. Van de laatste heb ik gelukkig wel een drop gemaakt. Maar alles wat ik ooit opstartte, is weg. En dat is jammer, want ik had er nu nog graag wel eens op willen terugblikken.

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Ik deel mijn belevenissen. Zijnde de dingen die eigenlijk in mijn agenda staan. Activiteiten die ik plan, evenementen waar ik naar toe ga of dingen die me bezig houden en niet superpersoonlijk zijn. Maar niet enkel de positieve dingen. Zo schreef ik bewust over mijn burn-out. Omdat ik hoop dat niemand uit m’n omgeving dezelfde fout zal maken en er dus iets uit leert. Daar ligt de grens. Eens het over emoties en gevoelens gaat of er mensen uit m’n omgeving bij betrokken zijn, dan stopt het voor mij. Dat hou ik liever voor mezelf.

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

De ultieme droom is toch nog steeds wel om eens in de wielerwereld terecht te komen dankzij m’n blog. Dus wie weet waar m’n blog me nog ooit brengt.

Getagd , , ,

0 gedachten over “Tag: Bloggers be like …

Geef een reactie