Struggle of life

Mindfulness #2

Ik verdiep me al een tijdje in mindfulness. Het is met vallen en opstaan. Als ik er tijd voor maak, geniet ik er van maar vaak heb ik of maak ik gewoon de tijd niet. Vorige werk probeerde ik de draad toch weer op te pakken.

Mindfulness fascineert me wel. En ik kom er in het dagelijkse leven meer en meer mee in aanraking. Van yogalessen over magazines tot krantenartikels en banale gesprekken. Het lijkt meer en meer op de kaart te staan.

Ik wil me er graag meer en meer in verdiepen. Meer dan ik voordien deed. Want ik ben wel nieuwsgierig naar de effecten er van op de langere termijn. Zou het echt zo’n impact kunnen hebben op je levensstijl? Zelfs als je nog steeds een drukke job hebt? Ik vraag het me nog steeds af. En ik kan het uiteindelijk enkel te weten komen als ik het probeer. Het was dus tijd op de daad bij het woord te voegen.

Toch wil ik wat meer omkadering bij alles. Ik volg de instructies van de headspace-app. Maar ik voel dat ik nood heb aan meer achtergrondkennis. Die probeer ik uit boeken te halen. Op de hoop ‘om nog te lezen’ liggen nog wel wat mindfulness boeken stof te wroeten. Het ideale leesvoer dus om me te begeleiden.

En zo begin ik dus aan mindfulness part 2. Ik probeer er nu dagelijks wel tijd voor te maken. De nieuwsgierigheid haalt het momenteel van het lui-zijn.

Getagd ,

0 gedachten over “Mindfulness #2

Geef een reactie