Klein en groot geluk

Soldenshoppen

Jagen op koopjes is niet mijn ding. Je kan gerust zeggen dat ik een broertje dood heb aan soldenshoppen. Ik leg je graag uit waarom. En tegelijk vertel ik er ook graag bij waarom ik me afgelopen zaterdag toch even liet overhalen.

Ik vind soldenshoppen echt niet leuk. Veel te veel volk op de been waardoor ik het al Spaans benauwd krijg en winkels waar het lijkt alsof er een wervelwind gepasseerd is. De combinatie van beide zorgt voor mensen die staan te grabbelen in stapels kleren in de hoop om toch maar dat ene koopje op de kop te slaan. Ik pas vriendelijk en ga wel in de zon op een terrasje zitten.

Toch had ik er afgelopen zaterdag wel zin in. Mits mijn kleine trucjes:

  1. Op tijd vertrekken. Ik hou van winkels in de vroegte. Fris, kalm en ordelijk. Een zaligheid om te shoppen. Mijn respect voor de mensen die er dagelijks werken is groot.
  2. Goed gezelschap. Ik heb iemand nodig die helpt kiezen. Een kritische blik die durft zeggen als het niet mooi is. Maar gezelschap dat even graag mee geniet van een hapje en een drankje tussendoor. De dag wordt eens zo aangenaam.
  3. Favoriete winkels. Mijn meest favoriete winkels zorgen voor een vernuftig systeem in hun winkel. Ze hangen de kleren per soort en binnen elke soort op maat, waardoor ik heel snel per soort kan scannen. Pure efficiëntie. Zo heb ik het graag. Dat systeem werkt zelfs heel goed als je er pas in de namiddag binnenvalt zoals afgelopen zaterdag

De soldenbuit van een dagje Hasselt en Sint-Truiden? Twee shorten bij H&M, twee T-shirts van Liu Jo bij Caleche en een kleedje bij Esprit.

Ik behoedde mezelf ervoor om dingen uit de nieuwe collectie te shoppen. Als ik ging soldenshoppen, dan was het ook voor de solden, niet voor nieuwe collectie. Een stuk doorbrak die afspraak: de superleuke truien van La vie est belge bij Caleche in thuisstad Sint-Truiden. Ik was verkocht toen ik ze online zag en kon ze niet laten hangen.

Wat zijn jouw trucjes tijdens het soldenshoppen?

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Soldenshoppen

Geef een reactie