Boekenwurm, CommCommComm

Gelezen: Storytelling – Guido Everaert

Ik leer graag bij op communicatievlak. En ik ben zowel in mijn job als daarnaast gebeten door Storytelling. Maar gepaste vormingsmomenten vinden is soms moeilijk. Gelukkig kon ik de laatste jaren wel wat boeken op de kop tikken die daar een antwoord op boden. Dit was er zo eentje van.

Auteur: Guido Everaert
Uitgeverij: Lannoo Campus

Het is geen boek voor beginners. Dan loop je wat verloren in de hoofdstukken en ben je het Noorden kwijt. Ik zou er ook niet meteen goesting van krijgen om te bloggen of me op verhalen te smijten als ik juiste weg nog niet kende. Daarvoor neemt het boek je niet genoeg bij de hand. Wie dus denkt om in dit boek een checklist met tips & tricks te vinden, komt wat bedrogen uit.

Wie al wat kaas heeft gegeten van bloggen, copywriting of andere verhaalgerelateerde bezigheden, vindt in dit boek wel een goeie verdieping van de huidige kennis. Het nodige voer om je huidige activiteiten nog meer op punt te stellen. Het boek doet je stilstaan bij je eigen schrijfvaardigheid. Het legt je enkele schrijftechnieken uit die je kan gebruiken en vult het aan met heel wat voorbeelden uit de praktijk.

Het is een relatief dun boekje dat ik in korte tijd uitlas. Toch staat het bol van de informatie. Ik ben er van overtuigd dat ik na één lezing nog lang niet alles heb kunnen vatten en dat ik het nog een aantal keer zal moeten vastnemen om de finesse helemaal mee te hebben. Maar zoals het boek ook aangeeft, is er maar een manier om nog beter te worden en dat is blijven schrijven!

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Storytelling – Guido Everaert

Geef een reactie