Klein en groot geluk

Er op uit: Harry Potter – The Exhibition

Zoals je al kon lezen, is Harry Potter één van mijn jeugdidolen. Ik heb de boeken verslonden en keek telkens uit naar een nieuwe film. Toen ik hoorde dat de Harry Potter Tentoonstelling ook België zou aandoen, vond ik dat ik er bij moest zijn.

Samen met vier andere Potterheads trok ik op 29 oktober naar De Heizel voor de tentoonstelling. Mijn verwachtingen waren groot. Ik had immers in Londen ook al de Harry Potter Studios al bezocht. Het begon in elk geval goed, we werden een kamer binnengeleid en een paar Chinese vrijwilligers mochten de Sorteerhoed opzetten. Een leuke intro en perfect om de mensenstroom in blokjes op te delen.

Van de Sorteerhoed ging het naar een kamer waar beelden van de film werden geprojecteerd om in de sfeer te komen. Een leuke sfeermaker maar niet zo bijzonder. Tot op het einde de poorten naar de tentoonstelling werden geopend. Eindelijk toegang tot de wondere Potter-wereld. Ik herkende heel wat voorwerpen van in Londen maar de aanpak was toch nog licht anders.

Je komt er heel wat kostuums en attributen uit de films tegen. Het bal-kostuum van Ron was toch wel één van de hoogtepunten, net als de kleine Dobby die goed weggestopt zit achter het kostuum van Perkamentus. Je kan er Zwerkbal spelen of een foto maken in de zetel van Hagrid. Wel zonde dat sommige hoekjes net te slecht verlicht zijn om alles deftig te kunnen bekijken of een leuke foto maken.

Toch ben je redelijk snel door de tentoonstelling. En dat was best wel een tegenvaller. Alles wat er te zien is, is leuk om te zien maar het had best veel meer mogen zijn. Aan mijn verwachtingen werd dus niet voldaan, spijtig. Zeker niet toen ook bleek dat de aandenkens in de shop schandalig duur waren, nog duurder dan Londen. Kortom, de tentoonstelling is leuk als Harry Potter-fan maar voor die prijs had het best wel wat meer mogen zijn.

Ben jij al naar de tentoonstelling geweest? Wat vond je er van?

Getagd , , ,

0 gedachten over “Er op uit: Harry Potter – The Exhibition

  1. Wij zijn in juli al geweest en hadden hetzelfde gevoel. Veel te snel weer buiten en schandalige prijzen in de souvenir shop. Maar toch blij dat we geweest zijn. En wie weet binnenkort eens naar London met de kids…

    1. Londen is een absolute aanrader! Je kan er op de moto van Hagrid gaan zitten, hangen aan de nachtbus, boterbier drinken, in de vliegende auto kruipen … Veel interactiever en je loopt er zonder probleem een uur of 2-3 rond. Niet goedkoop (ik dacht 35 euro) maar echt de moeite.

Geef een reactie