Klein en groot geluk

Concert: Wild Wild World Tour – Bastille

Afgelopen woensdag een van de hoogtepunten van mijn concertjaar met Bastille. Ik wilde ze al zo lang eens zien. Dus toen er op Rock Werchter 2016 promo verscheen voor het concert, was ik er als de kippen bij om tickets te bestellen. Het werd bijna een jaar aftellen.

Bastille kwam met zijn Wild Wild World Tour naar het Sportpaleis in Antwerpen. En wij konden het van op de eerste balkonrij meemaken. Ze worden vaak als een boysband afgeschilderd maar dat trok ik me toch wel even niet aan. Ik was klaar om te fangirlen.

bastille-tour

In het voorprogramma twee, voor mij, vrij onbekende bands. Frenship en Rationale. Het werd een aangename kennismaking. Hier en daar kwam ik toch een iets bekender nummer tegen. Een goed opwarmertje in elk geval voor wat nog moest komen.

Tegen 21u was het dan eindelijk aan Dan en co. Het was er van de eerste noot boenk op. En de meezingnummers bleven gewoon komen. Ok ja, misschien ben ik ook wel grote fan en ja, misschien draai ik de twee platen best wel heel veel. Maar ik was toch ook gewoon verbaasd hoeveel hits Bastille de afgelopen jaren gemaakt heeft.

bastille-tour-2

Dan weet ook perfect hoe hij z’n fans moet tevreden houden. Met groot gemak en zonder schrik dook hij drie keer het publiek in met de security in zijn zog. En wat later op de avond zong hij zelf een nummer van op het balkon niet zo ver van bij ons. Het is een ware spring-in-’t-veld. Hij staat geen moment stil maar maakt daardoor ook zijn publiek gewoon razendenthousiast. Afsluiter werd Pompeï, hoe kan het ook anders.

Wat de kranten daags nadien ook geschreven mogen hebben, het was echt een steengoed concert. Ik was onder de indruk van de stem en het enthousiasme van Dan en de rest van Bastille. Een band die ik zeker nog eens terug aan het werk wil zien. De CD’s stonden de dagen nadien ook op repeat op m’n iPod.

Na het concert stonden we nog een tijdje vast op de parking. Gelukkig bood Studio Brussel troost. Ik stuurde een sms’je en mocht een kort concertverslagje brengen op de radio en een plaatje aanvragen. Een mooie afsluiter van een topconcert! Bastille, ik kom met veel plezier nog eens terug.

En jij? Ken jij Bastille? Was je ook op het concert? Wat vond je er van?

Getagd , , ,

0 gedachten over “Concert: Wild Wild World Tour – Bastille

  1. Ik was er ook! Bij het begin van het concert stoorde het geluid me wat, je kon de zang amper verstaan. Maar nadien werd dat recht getrokken en was het inderdaad genieten! Ik heb nog nooit iemand zo vaak in het publiek zien gaan. De recensies waren inderdaad gemengd, maar dat ben ik al gewend. Soms lijkt het wel alsof ze in de kranten enkel obscure bands goed vinden waar niemand ooit van gehoord heeft ;-).

Geef een reactie