Varia

Vriendenboekje bij Zwartraafje

Onlangs kreeg ik een mailtje van Liesbet van Zwartraafje. Of ik een aantal vraagjes wilde beantwoorden voor haar ‘vriendenboekje’. Een superleuk concept dus ik zei volmondig ja. Afgelopen maandag stond mijn vragenlijstje op haar blog. Ik wil jullie mijn antwoorden niet onthouden. Hou je vast want het is een behoorlijk lang lijstje!

Bestand_000

Naam: Katrien Wittemans

Leeftijd: 31

Wat heb je gestudeerd? Ik heb eerst een Master Communicatiewetenschappen aan de KULeuven gedaan, daarna nog een Master Radio- en TV-journalistiek aan de Erasmushogeschool in Brussel.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s: Ik speel al 23 jaar saxofoon, ik loop (leve Start 2 Run!), ik kijk graag naar het wielrennen en af en toe maak ik foto’s. En uiteraard blog ik ook meerdere keren per week!

Je favoriete eten: Italiaans en slaatjes!

Je lievelingskleur: blauw

Verzamel je (naast boeken) iets? Eigenlijk niet echt. Vroeger een poging gedaan tot postzegels verzamelen, ik heb ook een wielerarchief aangelegd met uitslagen van wedstrijden … Maar dat heeft nooit stand gehouden. Nu verzamel ik vooral boeken, kleren en op een zeldzaam moment koop ik nog eens een gezelschapspel dat ik nog niet heb.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen? Ik weet het niet zo goed. Maar een van de eerste boeken die ik ooit kreeg was de GVR van Roald Dahl. Ik heb dat boek toen wel een paar keer gelezen en onlangs beseft dat ik de boeken van Roald Dahl graag nog eens opnieuw zou willen lezen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Ik kan me niet meteen zo eentje voor de geest halen. Voor ik een boek koop, probeer ik toch wel wat reacties te verzamelen over het boek en ga ik na waar het over gaat. Dat verkleint de kans op een miskoop wel. Wel een paar keer een tegenvaller uit de BIB meegebracht, maar dat is minder erg omdat je dat boek gewoon terugbrent en inruilt voor een ander.

Luister je naar audio-boeken? Nog nooit gedaan en ik twijfel echt keihard of het wel iets voor mij is. Ik hou net van papieren boeken. Nog ff teruglezen als je iets toch niet helemaal snapt of wat afgeleid was door iets anders. Met een audio-boek zou ik andere dingen tegelijk willen doen en ga ik echt stukken van het verhaal missen denk ik. Misschien moet ik het gewoon eens proberen.

Heb je een favoriet genre? Ik hou enorm van jeugdboeken (Marc de Bel!), sportboeken (vooral over wielrennen) en wat ik ‘vakliteratuur’ noem, dat zijn dan boeken over storytelling, sociale media, bloggen, copywriting … Maar een boek met een goed verhaal kan me altijd bekoren, ongeacht het genre.

Bestand_001
Mijn Marc de Bel-collectie

Welk boek zou je op dit moment willen kopen? Ik heb al heel goeie reviews gelezen over ‘In het water’ van Paula Hawkins en 13 minuten van Sarah Pinborough dus die staan hoog op m’n lijstje. Net als de klassieker De Renner van Tim Krabbé.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen? Mijn boeken staan vooral op auteur. De autist/neuroot in mezelf heeft die logica nodig. Ik moet vlot een boek kunnen terugvinden in mijn boekenkast. De rest staat per genre. Bv. al mijn ‘vakliteratuur’ staat bij elkaar omdat dat verschillende auteurs rond een thema zijn, al mijn sportboeken staan bij elkaar per sport en verder nog per wielrenner.

Bestand_002
Een stukje van mijn sportboekencollectie

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken? Ik heb enkel nog maar fysieke boeken gelezen. Ik hou echt gewoon van die papieren exemplaren. Op m’n tablet heb ik ook al wat e-books verzameld (ooit eens gratis gekregen) maar ik ben er gewoon nog niet aan begonnen. Ik twijfel nochtans wel of ik een e-reader zou kopen, want m’n collectie wordt echt wel heel groot. Het zou me wel wat plaats besparen zo’n digitale collectie.

Heb je een favoriet boek? Ik hou vooral goeie herinneringen over aan De Bakfietsbioscoop van Marc de Bel. Dat is het boek dat ik op relatief jonge leeftijd las en dat m’n liefde voor boeken in een stroomversnelling heeft gebracht. Daarnaast ben ik net als zovelen een grote Harry Potter-adept, al blijft m’n fanatisme nog redelijk beperkt.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt? De Draden van Marbellus van Marc de Bel denk ik. Dat is zo’n prachtig boek. Het is een kinderboek maar echt zo’n heerlijk boek. Een prachtuitgave met een knap geïllustreerde cover!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …? Sowieso meer dan 300 maar het exacte aantal ken ik niet. Ik ben ooit eens aan een excel begonnen, maar die is al lang niet meer up-to-date na de verbouwing misschien eens een goeie index maken.

Wat is je laatst gekochte boek? Alle Sterren van The Lunar Chronicles. Zoveel over gelezen op Nederlandse boekenblogs dat ik helemaal verknocht was en ineens de volledige reeks besteld heb bij Bol.

Bestand_004

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las? De allereerste boekjes moeten de boekjes van Ivo geweest zijn die ik wekelijks in de plaatselijke bib ging ontlenen. De reeks doet me nu wat denken aan Tiny maar dan met Ivo in de hoofdrol. Maar daarna sowieso De Bakfietsbioscoop van Marc de Bel zoals ik al eerder zei.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was? Nog altijd dezelfde dan nu, Marc de Bel!

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)? Ook Marc de Bel dus. Hij neemt in tussen bijna 4 legsels in mijn boekenkast in.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen? De GVR van Roald Dahl, de Bakfietsbioscoop van Marc de Bel en Door de pijngrens van Lance Armstrong.

Bestand_003

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen? Nooit meer te druk van Tony Crabbe was voor mij toch een opgave, nochtans las ik er veelbelovende reviews over. Het begin sloeg spijkers met koppen maar ik hoopte heel de tijd dat ik het licht ging zien maar het licht kwam niet meer helaas.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?

Ik gok dat ik enkel met Marc de Bel al m’n naam zou kunnen vormen maar ik heb er toch wat variatie in gestoken ;).

Krieltje Kakelkont – Marc de Bel
Antichrista – Amélie Nothomb
Tinne, tamboer van Napolen – Marc de Bel
Recht uit het hart – Niels Albert
Inferno – Dan Brown
Erewoord – Pieter Aspe
Nelle, Blankgoud – Marc de Bel

Dank je wel Zwartraafje voor de uitnodiging voor je vriendenboekje!

Getagd , ,

9 gedachten over “Vriendenboekje bij Zwartraafje

Geef een reactie