Klein en groot geluk

Concert: Jasper Steverlinck

Donderdagavond mocht ik nog eens afzakken naar de mooiste zaal van België: de Academiezaal in Sint-Truiden. Een prachtige setting voor een zanger met een apart stemgeluid: Jasper Steverlinck. Het was de eerste keer dat ik hem aan het werk zag. Heel benieuwd dus wat het zou brengen.

Jasper Steverlinck

Steverlinck bracht nummers van zijn nieuwe album dat binnenkort nog moet uitkomen. Elk nummer was dus een klein beetje een verrassing voor het publiek. Behalve de nummers die op de radio gedraaid worden uiteraard. Bijzonder aangenaam om naar te luisteren zo in beperkte setting met enkel gitaar en piano.

Ik ken Jasper Steverlinck al van ‘in de tijd van’ Arid. Toen hij als quizzer nog in French Quiz op Studio Brussel zat, met Chris Dusauchoit. Elke keer weer een uurtje radiopret. Ik was nooit de die-hard fan maar probeerde zijn werk toch wat te volgen. Ook zijn nieuwe nummers konden me echt wel bekoren. Al had ik stiekem toch gehoopt dat hij wat gouwe ouwe hits in zijn voorstelling had verwerkt, maar helaas.

Maar ondanks dat was het toch een goeie voorstelling. Kort en bondig, het duurde maar net iets meer dat 60 minuten. Maar het kwam perfect tot zijn recht in de wondermooie zaal. De perfecte setting voor een stem als die van Jasper Steverlinck. Een mooie culturele donderdagavond.

Zag jij Jasper Steverlinck al eens aan het werk? Wat vond jij er van?

Getagd , ,

2 gedachten over “Concert: Jasper Steverlinck

Geef een reactie