Struggle of life

Start 2 Run #27

Lopen dus. Dat waar ik de afgelopen maanden niet echt meer aan toe kwam door ziektebeestjes en gebrek aan karakter. Maar waarom wachten met goeie voornemens tot 1 januari als je ook gewoon onmiddellijk kan starten. Dus ging ik de afgelopen twee weken terug wat sporten. En ja, ook lopen.

Eigenlijk had ik moeten uitpluizen aan welke les ik terug moest beginnen, maar daar had ik het geduld niet voor. En ik dacht ook gewoon dat mijn conditie wel helemaal naar de knoppen moest zijn. Dus het plan: opnieuw starten met Start 2 Run les 1. Maar het eerste dat op mijn programma stond was een BBB-les. Daaruit bleek dat mijn conditie toch nog niet helemaal rampzalig was. Een kleine opluchting.

Hoog tijd dus om die loopschoenen ook terug aan te binden. Maar ik beken, ik had niet het lef om een hogere les te nemen. Dus startte ik gewoon met les 1. Die ging niet zo slecht maar er was marge voor verbetering. Ik zag nooit echt zwaar af maar ik merkte toch duidelijk dat de conditie niet meer was wat het geweest is. Eind september zat heel ver weg.

006ec9dadd33f7cfd0728952fb45bb33

Maar het weer en mijn agenda lieten het niet toe om snel opnieuw te gaan lopen en de BBB-les werd geannuleerd door ziekte van de lesgeefster. En dus zat ik al snel weer een weekje zonder sporten. Afgelopen weekend deed ik dus een nieuwe poging. Opnieuw les 1, gewoon omdat het kan. De statistieken waren toch al wat beter dan de week voordien. Ondanks het feit dat het zaterdagochtend bitter koud was. En dat was wel een opsteker.

Vanavond staat er een nieuwe BBB-les op het programma en dinsdag kan ik er hopelijk een tweede looptochtje aan vastbreien. En zo kan ik toch weer stapje voor stapje aan een deftige conditie bouwen. Ze zit ver maar ze komt hopelijk wel terug. Want ik mis de drive, de flow toch wel een beetje die ik had eind september. Bouwen aan de weg naar boven dus. Om het met de woorden van Obama te zeggen: yes, we can!

Hoe staat het met jouw sportieve prestaties?

Getagd , , , , ,

0 gedachten over “Start 2 Run #27

Geef een reactie