Klein en groot geluk, Varia

5 bands die ik nog eens aan het werk wil zien!

Onlangs zette ik een ‘Vragen staat vrij’-bericht op m’n blog. Want #40dagenbloggen dat gaat alleen maar met een extra duwtje in de rug van de lezers uiteraard. Hoog tijd om eens aan de antwoorden te beginnen. Want ik kon wel een aantal boeiende vragen verzamelen die ik zeker van een antwoordje wil voorzien. De aftrap wordt gegeven door Liesbet van Zwartraafje, zij vroeg met welke groepen nog op mijn wishlist stonden om live te gaan beluisteren.

En dus ging ik op zoek naar 5 bands die ik heel graag nog eens live aan het werk wil zien. Die eerste twee gingen vlot, die staan al jaren op m’n wishlist. Ik kon de afgelopen jaren wel wat checks afvinken op mijn lijstje. Die andere 3 werd wat moeilijker.

https://www.youtube.com/watch?v=zMin8twzWoI

  1. Foo Fighters – In 2014 kocht ik een combi-ticket voor Rock Werchter. Gewoon omdat ik dat eens wilde beleven maar ook omdat de Foo Fighters kwamen en ik heb supergraag eens aan het werk wilde zien. Dave Grohl tuimelde van een podium en ze moesten hun concert annuleren. Zonde. Want ik zag ze intussen nog steeds niet live aan het werk. Met stip op 1 op mijn wishlist dus.
  2. Arctic Monkeys – Grote fan van Alex Turner. Ik zag hem al eens op Rock Werchter met The Last Shadow Puppets. Maar ik ben nog grotere fan van Arctic Monkeys. Turner heeft zo’n heerlijke hoek af en ik kan dat wel appreciëren. Ik hou van de retro-kantjes van hun muziek.
  3. Netsky – Iets helemaal anders dus. Maar de beats van Netsky kan ik wel smaken. En dus wil ik hem ergens ook wel eens live aan het werk zien. Een danske placeren en opgaan in de muziek. Lijkt me wel eens zalig eigenlijk.
  4. Stromae – Hij maakt de laatste tijd geen muziek meer, of toch nog amper. Maar Stromae staat toch nog op de wishlist. Ik ben echt onder de indruk van zijn creatieve brein. Toch wel een van de Belgische muziektoppers die ik wel kan smaken.
  5. Justin Timberlake – Omdat ik onder de indruk ben van zijn muziek, omdat zijn optredens volgens mij ware shows zijn die tot in de puntjes af zijn, omdat het mister JT is. Nog meer redenen nodig? Ik zou keihard starstruck zijn mocht Justin Timberlake ooit voor mij staan denk ik haha.

Voor de rest zijn er vooral bands die ik graag nog eens opnieuw wil zien. Dit jaar ga ik nog eens naar Muse. Maar ook Ed Sheeran, Adèle en Coldplay staat op die wishlist om nog eens te gaan zien. Op een lager trapje staan ook Bastille, Oscar and the Wolf en Years & Years (die laatsten vooral omdat ik ze net gezien heb).

Welke bands zou jij graag nog eens live aan het werk zien?

Getagd , ,

0 gedachten over “5 bands die ik nog eens aan het werk wil zien!

  1. Oh, de Foo Fighters lijkt me geweldig om mee te maken. Jammer genoeg zijn zowel drukte als lang rechtstaan niet echt iets voor mij dus ik ga hen vanuit de luie zetel beluisteren. 🙂

  2. Whispering Sons zou ik heel graag eens live zien. En Linkin Park had ik ook graag een keer live gezien, maar is er helaas nooit van gekomen… Heel veel spijt van. Idem voor Queen met Freddie Mercury, maar daar was ik indertijd natuurlijk te jong of zelfs te ongeboren voor :p

Geef een reactie