Struggle of life

Mijn bullet journal voor 2020!

Na twee jaar ben ik wel verknocht aan mijn bullet journal. Het is voor mijn een braindump, een to do-lijstje en het was zelfs een tijdje mijn zelfgemaakte agenda. Rubrieken kwamen en rubrieken gingen en na die periode denk ik dat ik nu wel tot de essentie van mijn bullet journal ben geraakt. Een exclusieve blik in mijn journal dus ;).

Mijn bullet journal is mijn houvast. En tegelijk een enorme verlichting voor mijn hoofd. Maar anderzijds is het voor ook de plaats bij uitstek om gewoon een aantal dingen te kunnen bijhouden.

Trackers

De juiste opzet heb ik nog niet gevonden voor mijn trackers. Maar ik hou wel een aantal dingen bij: lopen, wandelen, hoofdpijn, mindfulness, nagelbijten, blogs, puzzelen, handlettering … Sinds de foto voegde ik er dus zelfs nog een aantal dingen aan toe. Op mijn to do-lijst dus: lay-out voor trackers uittesten.

Lijstjes

Ik hou ook een aantal lijstje bij. Lijstjes die maandelijks veranderen. De boeken die ik lees, de uitgaven die ik doe, de boeken die binnenkomen of mijn favoriete ontdekkingen van de maand. Sommige lijstje lijken redelijk nutteloos maar voor mij zijn ze wel leuk om die dingen te kunnen opvolgen. Gewoon om af en toe eens naar te kijken en te gebruiken voor andere klassementen.

Blogplanning

Ik heb even geprobeerd om mijn blogplanning digitaal bij te houden via Trello. Maar dat was niet meteen een succesverhaal. Ik moet vakjes kunnen invullen en dingen doorstrepen als er wijzigingen zijn. Dus neem ik nu mijn blogplanning mee op in mijn bullet journal.

Lay-out

Ik ben geen bullet journal-queen in de zin van teken-, knip- en plakwerk. En dus kies voor de simpele optie. Blauw bic, latje, leuke stickertjes en washitape. Een succesrecept want zo kan ik elke maand op een redelijk eenvoudige en snelle manier de set-up doen van mijn bullet journal. Maar zoals ik bij mijn 20 doelen voor 2020 al zei, wil ik meer gaan handletteren. Dus hopelijk vind ik daar wat inspiratie om hier en daar toch wat extra’s aan mijn bullet journal toe te voegen.

Heb jij een bullet journal? Hoe ziet jouw set-up er uit? Hou jij nog dingen bij die ik zeker eens moet proberen?

Getagd ,

5 gedachten over “Mijn bullet journal voor 2020!

 1. Ik heb het ooit eventjes geprobeerd, maar voor mij werkt het niet. Misschien ook omdat ik het dan te goed wil doen en ik het lastig vond als ik eens dingen niet bijhield want dan klopte het voor mijn gevoel niet meer en dat is ook niet de bedoeling.
  Een aantal dingen hou ik op een andere manier bij, maar veel dingen plan ik ook gewoon niet. Een blogplanning bijvoorbeeld is bij mij onbestaande.

 2. Leuk om alles zo bij te houden. Ik had ook een BuJo maar ik heb die wat afgebouwd omdat ik het teveel werk vind om iedere week die weekoverzichten te tekenen en klaar te zetten. Ik hou wel nog allerhande cijfertjes bij. En onlangs maakte ik een aparte BuJo voor mijn boeken omdat ik die graag in één boekje wil.

 3. Oh, ik vind het supermooi!
  Trackers heb ik niet echt, en een blogplanning is bij mij ook niet zo uitgebreid. Eigenlijk schrijf ik gewoon onder elkaar de blogberichten die zijn verschenen :-).
  Dit jaar heb ik precies wat meer tijd gestoken in de lay-out: meer papiertjes en handlettering, en ook het overnemen van lijstjes van vorig jaar neemt wat tijd in beslag. Maar ik vind het zo leuk en ontspannend om te prutsen in mijn bullet journal, dat ik het zeker niet zie als een ‘opgave’!
  Iets wat niet echt werkt voor mij (wat ik vorig jaar wel deed): de typische ‘agenda’: als ik afspraken dubbel moet noteren (digitaal en op papier) vind ik dat verloren werk. Dus dit jaar gebruik ik mijn bullet journal vooral voor to-do’s en als braindump, eerder dan als agenda.

 4. Sinds ik dat mooie schriftje van jou kreeg ben ik het dus ook gaan gebruiken als een soort bullet journal. Nog niet zoals de echte dat doen, met trackers en mooie teksten etc. Maar wel een schriftje om dingen in te noteren die ik niet mag vergeten, boeken die ik wil lezen, workshops die ik volg of wil volgen, etc. En voorlopig werkt dat prima voor mij 🙂

 5. Ja, ik ben ook fan. Zowel van jouw bullet journal als van het concept in het algemeen. Ik hou zelf geen trackers bij maar wel een blogarchief, een agenda, een pagina vol herinneringen, de boeken die ik las, een maandmenu, die zaken die ik knutselde, verzond of cadeau gaf en eentje met de zaken die ik kocht of kreeg. Het is zo’n handige geheugensteun en ik vind het heel fijn om er nadien doorheen te bladeren en herinneringen op te halen.

Geef een reactie