Klein en groot geluk

Muzikale helden #1: Bart Peeters

Tijd voor een nieuwe maandelijkse rubriek. Muziek is mijn passie. Ik sta er mee op en ik ga er mee slapen. Maar behalve het zelf te spelen, luister ik er ook graag en veel naar. Door de jaren heen zijn er wel wat artiesten waar ik aan gehecht ben geraak. Die artiesten zet ik graag in de kijker. Mijn eerste muzikale held: Bart Peeters.

Net 19 was ik toen als verjaardagscadeautje van een vriendin een CD’tje van Bart Peeters kreeg: Bart Peeters zonder Circus. Illegaal gekopieerd en al (sorry Bart, ik heb dat later goed gemaakt!). Maar het was het gebaar van een arme student dat telde. Ik had toen nooit gedacht dat ik dat plaatje letterlijk grijs en stuk zou draaien. Zeester met koffie en Poolijs op kop.

Bron: Showbizz24

Ik kende Bart Peeters toen vooral van The Radios en van TV, zijn eerste soloplaat ontdekte ik dus pas met een jaar vertraging. Twee jaar later kwam ‘Slimmer dan de zanger’ uit en was ik er als de kippen bij om het CD’tje te kopen. Ik was verkocht. Het moet ook dan ergens geweest zijn dat we naar optredens van Bart begonnen te gaan. Tot op de dag van vandaag nog steeds een van de beste live-optredens die ik al gezien heb.

Peeters is zo heerlijk naturel. Zijn enthousiasme werkt ongelooflijk aanstekelijk en het plezier druipt er gewoon vanaf. Het heeft het geluk van een kind in zich. En hij weet iedereen op te zwepen om gewoon met hem mee te doen. Het siert hem dat hij in zijn optredens ook de nabijheid van het publiek opzoekt. Zeker niet de eerste keer dat hij over de stoelen door het publiek kruipt. Heerlijk vind ik dat!

Tegelijk steekt er ook zo ongelooflijk veel gevoel in zijn nummers. Sommige nummers komen keihard binnen, andere nummers zorgen er dan weer voor dat je totaal losgeslagen kan zijn. Een nummer dat me raakte was het nummer dat hij vlak na de aanslagen in Parijs schreef. Op dat moment hadden we nog geen idee dat we het wat later na de aanslagen in Brussel nog eens zouden moeten opdragen aan slachtoffers. Luister en laat je raken.

Onlangs vierde Peeters zijn zestigste verjaardag met concerten in de Lotto Arena in Antwerpen. Ik wilde er ergens wel heel graag bij zijn maar de afstand en een drukke agenda maakten het er niet eenvoudig op. Gelukkig zonden ze het concert tijdens de feestdagen uit op tv. En daarna kon ik dan keihard spijt hebben dat ik toch niet geweest was, dat ook ja ;).

Wie is jouw muzikale helden? En wat vind je van de muziek van Bart Peeters?

Getagd ,

7 gedachten over “Muzikale helden #1: Bart Peeters

  1. Ik ben Bart Peeters maar de laatste jaren beginnen appreciëren. Ik vond The Radios wel goed maar daarna luisterde ik amper naar hem. Mijn zus was wel grote fan. We zijn dan eens samen naar een show geweest en ondertussen heb ik hem nog een paar keer gezien, altijd heel erg van genoten.

  2. Ook hier pas sinds enkele jaren fan. Hij heeft zo veel emotie in zich, en ik krijg vaak kippenvel van zijn teksten. Net als jij zag ik zijn show op tv en ik wou dat ik erbij was. Een volgende keer hopelijk!

Geef een reactie