Klein en groot geluk

Muzikale helden #4: Muse

Muziek is mijn passie. Ik sta er mee op en ik ga er mee slapen. Maar behalve het zelf te spelen, luister ik er ook graag en veel naar. Door de jaren heen zijn er wel wat artiesten waar ik aan gehecht ben geraakt. Die artiesten zet ik graag in de kijker. Muzikale helden, nummer 4: Muse.

Het is de eerste niet-Belgische band/muzikant die hier passeert. Het viel mij de afgelopen weken nog op hoeveel ik eigenlijk hou van Belgische bands. Maar er zijn dus ook een paar buitenlandse uitzonderingen. Met op kop Muse. De muziek van hen is stevig maar toch nog steeds melodisch, en het kruipt ongelooflijk hard in je oor.

Hoe ik hen leerde kennen weet ik eigenlijk niet meer zo goed. Ongetwijfeld via de Afrekening op Studio Brussel. Maar hun platen kocht ik in elk geval bij Bilbo in Leuven. Ik heb ze letterlijk grijs gedraaid. Origin of Symmetry heb ik zo vaak afgespeeld dat de plaat beschadigd is. Via mijn Apple Music abonnement heb ik onlangs dan maar de digitale versie gedownload om eindelijk nog eens zonder haperen naar de plaat te kunnen luisteren.

Ik zag hen intussen al twee keer live aan het werk op de wei van Werchter. Het blijven nog altijd twee van de betere concerten die ik ooit zag. Live beleef je hun muziek nog zoveel intenser. En ze blijven ook gewoon steengoed live, ze zijn het volledig waard in elk geval. Ik hoop dat ik ze ooit toch nog eens aan het werk kan zien in levende lijve. Wee jij corona.

Afsluiten wil ik doen met mijn favoriete liedje: Plug In Baby uit 2001. al ben ik ook grote fan van hun plaat Drones.

Wie zijn jouw muzikale helden?

Mijn andere muzikale helden? Je leest er alles over in de eerdere blogs:

Getagd , ,

5 gedachten over “Muzikale helden #4: Muse

  1. Ik heb Muse eigenlijk nog maar vrij recent leren kennen, op aanraden van de echtgenoot en ik moet zeggen dat ik direct enthousiast was. Ik ga me eens verder verdiepen in hun oeuvre.

  2. Ik heb Muse tweemaal live gezien met hun Drones tour: op Werchter en in Paleis 12. Onvergetelijk goed. Je staat er echt van versteld hoeveel hits die al hebben gehad

  3. Muse hoort zeker tot mijn favorieten. Ik zag ze enkele jaren terug voor het eerst dankzij mijn broer en schoonzus die me toen voor mijn verjaardag een ticket hadden gegeven voor hun optreden in Paleis 12. Daar heb ik enorm van genoten. Ik heb hen leren kennen via een Engels muziektijdschrift dat ik af en toe kocht als tiener toen ik nog meer bezig was met muziek. De omschrijving daarin sprak me aan dus toen ben ik in de Virgin muziekwinkel in Antwerpen (lang, lang geleden) gaan luisteren én toen was ik meteen verkocht. Waar is trouwens de tijd naartoe dat je zo met een koptelefoon op in de winkel nieuwe albums kon gaan beluisteren?

Geef een reactie