Klein en groot geluk

A few of my favorite things #4

Ik was wat uitgekeken op mijn As we speak-posts. Ik had het gevoel dat ik teveel in herhaling viel. Maar ik wist niet echt wat er ik mee moest. Tot ik bij Sarah een rubriek tegenkwam die voor mij eigenlijk gewoon een verbeterde versie was. En dus neem ik de rubriek graag over om toch weer m’n ei kwijt te kunnen.

En dus wil ik elke maand even stilstaan bij mijn favoriete dingen van de afgelopen maand. Los van mijn maandelijkse geluksmomentjes. Eerder ontdekkingen van de maand.

 • Gebladerte: Een van de betere podcasts die ik de laatste tijd beluisterde. Uiteraard een podcast over boeken. Tom De Cock gaat langs bij bekende mensen en duikt met hen hun boekenkast in. Een podcast om van te smullen. Voorlopig zijn er 6 afleveringen maar stiekem hoop ik dat er nog gaan bijkomen.
 • Twenty Two: Ik heb een paar favoriete koffiebars. Twenty Two is er daar zeker eentje van. In mijn hometown dan nog. Bekend van Rode Duivels doelman Simon Mignolet, onze lokale sportheld uiteraard. En ja, ik drink geen koffie maar gelukkig hebben ze daar ook heerlijke warme chocomelk. En broodjes. Lekkere broodjes ;).
 • Pitch Perfect: 1, 2 of 3 het maakt niet uit. Ik denk dat ik intussen alle films van voor naar achter en omgekeerd. De liedjes zing ik letter voor letter, noot voor noot mee. Een lichtelijke obsessie is niet overdreven. Ik beken. Ze staan ook op onze digicorder om nooit meer te wissen en 25.000 keer af te spelen. Oeps.
 • De Slimste Mens ter Wereld: Uitgesteld (maar lang uitgesteld) kijken naar De Slimste Mens ter Wereld en er in slagen om al die tijd niet te weten te komen wie wint. Ik kan dat! De humor komt al een aantal jaren aan m’n oren uit, je weet wel die getelefoneerde mopjes. Maar toegegeven het was dit jaar terug iets beter en aangenamer. Gelukkig blijft het concept ijzersterk. Mijn inner-quizzer was weer heel gelukkig.
 • Kamp Waes: Dat ik in shock was van bepaalde fragmenten in het programma, daar heb ik het later misschien nog wel eens over. Maar ik was vooral ook onder de indruk. Wat een fascinerend programma is Kamp Waes. Keihard, meedogenloos en soms ook onmenselijk. Zoveel bewondering voor de kandidaten. En keiharde fan van Zeger.

Wat waren jouw favoriete dingen van februari?

Getagd , ,

8 gedachten over “A few of my favorite things #4

 1. Pitch Perfect 3 vond ik maar niks, van de andere 2 heb ik wel heel erg genoten. Allee, het zingen was uiteraard nog steeds tof, maar het verhaal was echt zo bij de haren getrokken.
  Vorige week ook voor het eerst naar Gebladerte geluisterd, met Arnout Houben, echt de moeite.

 2. Gebladerte is inderdaad zalig! Ik vind het ook jammer dat het (voorlopig?) gedaan is…
  Kamp Waes kijken we ook, maar het zou écht niéts voor mij zijn. En De Slimste Mens, dat heb ik een paar jaar geleden al opgegeven. Leuk programma, maar te veel afleveringen om bij te houden vind ik :-).

 3. Ik heb nog steeds naar geen enkele podcast geluisterd. Misschien komt daar ooit nog verandering in maar momenteel spreekt het me niet echt aan. Mijn favoriete dingen van januari (ik denk dat je dat bedoelde vermits februari nog maar net gestart is) waren vooral fijne afspraakjes met lieve vriendinnen, rustig thuis zijn met manlief, nog eens kunnen knutselen, nog eens volledig opgaan in een verhaal, het hotel en de treintickets voor onze Londen-trip die geboekt werden waardoor ik nog meer kan gaan aftellen, …

Geef een reactie